Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Astoņu pusfinālistu vidū Eiropas U-20 čempionātā pludmales volejbolā Rīgā mājinieki Fokerots un Bulgačs

Svētdien Eiropas U-20 čempionātā Rīgā par medaļām cīnīsies pa diviem Austrijas un Polijas duetiem, kā arī Šveices un Čehijas sieviešu un Francijas un Latvijas vīriešu pāri, par prieku mājinieku līdzjutējiem līdz izšķirīgajām cīņām tiekot arī ar pirmo numuru sacensībās izsētajiem latviešiem Kristiānam Fokerotam un Oliveram Bulgačam.

Fokerots un Bulgačs joprojām turnīrā nav zaudējuši ne seta, astotdaļfinālā ar 2-0 (21:13, 21:19) pieveicot Turcijas duetu Sacits Kurts/Ahmets Turs un ar 2-0 (21:14, 21:16) – Čehijas duetu Krištofs Oliva/Davids Vestfāls.

Pusfinālā latvieši spēkosies ar Francijas pāri Arturs Kanē/Teo Rotā, kas ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:13, 21:13) sagrāva Šveices pāri Linuss Dēke/Julians Frīdli. Pagājušā gada Eiropas U-20 čempionāta grupas spēlē pārāki bija francūži, bet pasaules U-19 čempionāta pusfinālā vēlākie bronzas medaļu ieguvēji francūži trijos setos piekāpās Bulgačam un Dāvim Teterim.

Teteris pārī ar Ernestu Gūtmani pēc trim uzvarām grupā piedzīvoja sāpīgu zaudējumu astotdaļfināla cīņā ar lietuviešiem Karoli Palubinsku un Sauļu Vilkeli, trešajā setā piekāpjoties pēc 13:10 vadības – 1-2 (14:21, 21:18, 13:15). Lietuvieši ceturtdaļfinālā ar 0-2 (18:21, 11:21) zaudēja Austrijas duetam Tims Bergers/Timo Hammerbergs, kuri, tāpat kā francūži Rīgā vēl nav zaudējuši ne seta, un pusfinālā tiksies ar poļiem Šimonu Betu un Filipu Lejavu. Poļi ceturtdaļfinālā, zaudējot pirmo setu turnīrā, ar 2-1 (21:19, 23:25, 15:10) apspēlēja zviedrus Ēriku Asku un Jākobu Nilsonu. Polijas pludmales volejbolisti ir galotņu speciālisti, no desmit uzvarētajiem setiem pusi uzvarot ar divu punktu starpību.

Cīņā par 25.-29. vietu trešais Latvijas pāris, kurā spēlē 17 gadus vecais Matīss Šalkovskis un 16 gadus vecais Kārlis Jaundžeikars, kuri labi aizvadīja grupas turnīru, četrus no sešiem setiem zaudējot ar divu punktu starpību, pārliecinoši ar 2-0 (21:17, 21:14) apspēlēja Anglijas pāri Stjuarts Perijs/Džeiks Senderss.

Sieviešu sacensībās ceturtdaļfinālā zaudējumu piedzīvoja ar pirmo numuru izsētās mājinieces Deniela Konstantinova un Līva Ēbere. Viņas cīņu ar Austrijas duetu Lija Bergere/Lillija Hoenauere sāka ar 5:1, taču zaudēja pirmo setu. Otrajā setā mājinieces pēc 10:18 atspēlēja piecus punktus pēc kārtas, bet spēlē ar 2-0 (21:18, 21:17) pārāks bija Austrijas duets.

Austrietes, kuras pirmajās četrās turnīra spēlēs uzvarēja trijos setos, svētdien pusfinālā tiksies ar polietēm Malgožatu Cezkovsku un Uršulu Lunio, kuras Rīgā tikai ceturtdaļfinālā zaudēja pirmo setu, ar 2-1 (10:21, 27:25, 15:10) pārspējot Spānijas pāri Sofija Isuskisa/Adriana Serrano. Otrā pusfinālā iekļuva dvīņumāsas Anna un Katerina Pavelkovas no Čehijas, kuras ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:10, 21:15) apspēlēja nīderlandietes Milu Koninku un Nou Sonnevilli un joprojām nav zaudējušas ne seta, bet pēc minimālas uzvaras pirmajā spēlē ar Vācijas duetu Klara Dresena/Jozefine Šēkela nevienā no setiem pretiniecēm nav atvēlējušas vairāk par 15 punktiem. Viņu pretinieces būs šveicietes Miriela Bosāra un Leona Kernena, kuras ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:14, 21:9) sagrāva zviedrietes Frīdu Jūhansoni un Emīliu Saksni.

Abi pārējie Latvijas dueti Katrīna un Karmena Strukas un Kitija Martini-Ādamsone/Bonija Runce piedzīvoja zaudējumu cīņā par 25.-29.vietu. Strukas ar 0-2 (13:21, 14:21) piekāpās turcietēm Ceilinai Sajarai un Su Simdimai, bet Martini-Ādamsone/Runce ar 0-2 (11:21, 19:21) – Serbijas pārim Milica Balača/Jovana Mičeviča.

Svētdien tiks noskaidroti medaļnieki, izšķirošās cīņas uzsākot pulksten 15.00.

Pagājušajā gadā Turcijas pilsētā Izmirā Konstantinova/Ēbere kļuva par Eiropas U-20 meistarsacīkšu vicečempionēm, bet Fokerots/Bulgačs izcīnīja dalītu devīto vietu.

Volejbolisti Rīgā, Skanstes ielā 16, par medaļām cīnīsies četros “O-Sands” laukumos, centrālajā stadionā spēles vērojot 700 skatītājiem. Ieeja uz visām spēlēm būs bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi