Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Latvijas volejbola izlases kapteine Ņečiporuka karjeru turpinās Itālijas A2 līgā

Latvijas volejboliste Paula Nikola Ņečiporuka, kura sezonu uzsāka "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" (RSU/MSĢ) komandā, ir vienojusies par spēlēšanu Kosta Volpīno "Vallecamonica Sebino" vienībā, trešdien ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

RSU/MSĢ komandas rindās Ņečiporuka šoruden kļuva par "Optibet" Latvijas Superkausa uzvarētāju.

Viņa skaidro, ka līdz šim nebija laba ārvalstu kluba piedāvājuma, un izsaka minējumu, ka tas ir iepriekšējās sezonas dēļ, kad pēc savainojuma gūšanas Latvijas izlases spēlē viņa sezonu aizvadīja Francijas pēc spēka trešajā līgā.

"Tas CV neizskatās labi. Plus mans nelielais augums. Es varu palīdzēt servju uzņemšanā. Varbūt to Itālijas klubs arī mēģina pastiprināt," stāsta otrā tempa spēlētāja, kura sezonu uzsākt nolēma Ingunas Minusas trenētajā RSU/MSĢ, kur šosezon ir daudz Latvijas izlases spēlētāju, un ir apmierināta ar Rīgas klubā pavadīto laiku.

"Pirmoreiz par Itālijas kluba piedāvājumu dzirdēju pagājušajā nedēļā, un tagad ātri ir jādodas uz Itāliju," saka spēlētāja, piebilstot, ka tādēļ arī par savu jauno komandu neko daudz nezina. Viņa zina, ka klubā ir viena brazīliete - otrā tempa spēlētāja Lana Konseisau, - bet pārējās ir vietējās spēlētājas, bet par treneri Lusiano Komineti ir saņēmusi labas atsauksmes.

Ņečiporuka RSU/MSĢ sastāvā spēlēja arī Izaicinājuma kausa 1/32 fināla pirmajā spēlē Atēnās, kur RSU/MSĢ komanda pirms nedēļas AEK piekāpās ar 1-3. Otrdien vēl nebija skaidrs, vai volejboliste trešdien varēs piedalīties atbildes spēlē Rīgā. Par to notika sarunas ar aģentu, bet trešdien sportiste aģentūrai LETA apliecināja, ka vakarā viņas dalība spēlē ir paredzēta un ceturtdien no rīta viņa jau dosies uz Itāliju.

"Domāju, ka AEK ir apspēlējama. Atēnās pirmajos divos setos "taustījāmies", trenere veica vairākas maiņas, kuru rezultātus redzējām jau trešajā setā," skaidro volejboliste, piebilstot, ka izmaiņas spēles plānā paredzēja likt lielāku akcentu uz servi.

"Protokolā pretiniecēm bija daudz ar bloku gūtu punktu, bet mums - krietni mazāk. Tomēr daudzas bumbas mēs blokā aizskārām, nospēlējām aizsardzībā un guvām punktus uzbrukumā," atzīmē Ņečiporuka.

Viņa uzskata, ka noteicošais atbildes spēlēs būs tas, vai setu galotnēs Rīgas komandas spēlētājas spēs saglabāt koncentrāciju un katra no laukumā esošajām uzņemsies iniciatīvu.

"Jebkurā gadījumā viegli nebūs," prognozē Ņečiporuka.

Sportiste min, ka pēc treniņiem un spēlēm vasarā Latvijas izlasē ir pietiekami atpūtusies un ir labā sportiskajā formā.

Svētdien Kosta Volpīno klubam A2 līgā ir trešās kārtas spēle.

"Klubs grib, lai spēlēju," skaidro Latvijas izlases kapteine.

Pēc studijām ASV Ņečiporuka profesionāles karjeru 2022./2023.gada sezonā uzsāka bijušā Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera Avo Kēla vadītajā Somijas klubā Rovaniemi "Arctic Volley". Pagājušā sezona pēc vasarā gūtās kājas traumas Latvijas izlasē tika pavadīta Francijas pēc spēka trešās līgas - Nacionālās 2 līgas - D grupas klubā "Belfort".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcelties ganāmpulkā

Divvirzienu līgums Anžejam Pasečņikam paver iespējas Milvoki Bucks pārbaudes spēlēs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi