Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pļaviņš/Točs iekļūst pasaules čempionāta astotdaļfinālā

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ceturtdien pasaules čempionātā izcīnīja uzvaru pirmajā izslēgšanas turnīra mačā, tādējādi kvalificējoties sacensību astotdaļfinālam

Latvijas pāris, kam turnīrā piešķirts 23.numurs, ar 2-0 (21:19, 21:18) pārspēja Brazīlijas duetu Pedru Solbergu/Vitoru Gonšalvešu Felipi, kuri turnīrā izsēti ar 24.numuru.

Mača sākums noritēja līdzīgi, tomēr jau pēc sestā punkta vadību pārņēma Brazīlijas pāris, kuri drīz vien panāca 7:4. Pļaviņš/Točs gan nenokāra galvas un seta turpinājumā izlīdzināja rezultātu, panākot 11:11. Galotnē veiksme bija latviešu pusē, jo tika iegūta vadība ar 20:16. Seta punktu gan tik ātri neizdevās iegūt, jo pretinieki vairākkārt labi aizstāvējās, taču ceturtais mēģinājums bija veiksmīgs, izcīnot uzvaru ar 21:19.

Otrais sets iesākās ļoti sīvi abu duetu izpildījumā, jo rezultāts bieži bija neizšķirts. Tomēr, dodoties pārtraukumā, vadībā ar 11:10 bija Brazīlijas pāris. Seta turpinājums veiksmīgāks padevās Brazīlijas duetam, kuri panāca 16:13, bet latvieši no nākamajiem pieciem punktiem izcīnīja četrus, panākdami neizšķirtu 17:17. Ar to Latvijas pāra dominance neapstājās, jo seta izskaņā Pļaviņš/Točs demonstrēja lielisku aizsardzību, kas ļāva izcīnīt uzvaru setā ar 21:18.

Astotdaļfinālā latviešiem būs jāspēkojas ar norvēģiem Annešu Mūlu/Kristianu Sērumu, kuriem šajās sacensībās piešķirts pirmais numurs vai vāciešiem Filipu Arni Bergmanu/Janniku Harmsu, kuri izsēti ar 26.numuru. Pļaviņš/Točs noteikti labprātāk tiktos ar Vācijas pāri, kuri tika uzvarēti jau sacensību apakšgrupas spēlē.

Iepriekš jau ziņots, ka Pasaules čempionātā ar 11.numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš K apakšgrupā trīs spēlēs izcīnīja divus panākumus, ieņemot otro vietu, kas ļāva izvairīties no pārspēļu turnīra, automātiski kvalificējoties izslēgšanas spēlēm, tomēr jau pirmajā mačā tika piedzīvots zaudējums ar 1-2 (21:17, 15:21, 15:17) Brazīlijas duetam Andrē Lojolam Šteinam/Žeorži Vanderlejam, kuriem turnīrā piešķirts 17.numurs.

Savukārt sieviešu duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka apakšgrupu spēlēs izcīnīja trīs uzvaras, bet sacensību turpinājumā latvietes astotdaļfinālā ar 0-2 (11:21, 18:21) piekāpās turnīra piektajam numuram Eiprilai Rosai/Aleksandrai Klinemenai no ASV.

Pasaules čempionātā 48 pāri tika sadalīti 12 apakšgrupās pa četriem katrā. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās vienības, kā arī četri no 12 trešo vietu ieguvējiem kvalificējās izslēgšanas sacensībām. Savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas tiks salozētas pa pāriem un cīnījās par vēl četrām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.

Pasaules čempionāts Hamburgā notiks līdz svētdienai. Pasaules čempionu titulus izcīnījušie dueti savām valstīm nodrošinās ceļazīmes uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pirms diviem gadiem notikušajā pasaules čempionātā labākais duets no Latvijas bija Samoilovs/Šmēdiņš, kuri aizkļuva līdz turnīra astotdaļfinālam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi