Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Samoilovs: Sniegums ar katru turnīru uzlabojas

Viens no Latvijas vadošajiem pludmales volejbolistiem Aleksandrs Samoilovs, kurš kopā ar pārinieku Jāni Šmēdiņu Hamburgā sasniedzis pasaules čempionāta izslēgšanas turnīru, laikrakstam Diena atzīst, ka duets pamazām sezonas gaitā uzņem apgriezienus un viss rit pēc plāna.

Vai esi apmierināts ar rezultātu un parādīto sniegumu grupu turnīrā?

Viss kārtībā. Izgājām no grupas kā otrā spēcīgākā komanda, lai gan varējām būt arī pirmie vai trešie. Ar to jau rēķinājāmies, ka šādā konkurencē visu var izšķirt pat viens mazais punkts, un tā arī sanāca.

Punktus skaitījāt līdzi arī spēles laikā?

Gluži neskaitījām, bet situāciju zinājām. Zinājām, ka galotnē jācīnās par katru bumbu, katru epizodi, lai kāds būtu tā brīža rezultāts. Viens punkts arī izšķīra visu. Būtu viens punktiņš vairāk, mēs būtu pirmie, būtu viens mazāk – būtu trešie.

Pamatuzdevums pret kanādiešiem tomēr bija uzvarēt! Kādēļ neizdevās?

Daudz nianšu. Mēs jau gandrīz izvilkām otro setu, pat izvirzījāmies beigās vadībā. Bija iespēja, pat jutām, ka tūlīt paņemsim to setu. Nesanāca. Redz, man blakus sēž (citas Latvijas komandas pārstāvis – aut.) Edgars Točs un saka, ka mums pietrūka veiksmes. Droši vien tāpēc, ka viņš par kanādiešiem fanoja (smejas).

Kā tiekat galā ar neierasti ilgajām pauzēm starp spēlēm? Parasti jāspēlē vairākas reizes dienā, bet šeit pēc katras spēles bija brīva diena!

Esam jau pieraduši pie šāda grafika lielajos turnīros. Cenšamies brīvajā dienā kārtīgi patrenēties. Šeit ir daudz labu komandu, ar kurām kopā gatavoties. Izmantojam laiku lietderīgi, ejam uz masāžām, sakārtojam veselību. Nav tā, ka baigi vazājamies apkārt un skatāmies spēles. Fokusējamies un koncentrējamies savam darbam.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām Pasaules tūrē šosezon ne reizi neesat tikuši pusfinālā. Vai tas mainījis noskaņojumu pirms pasaules čempionāta?

Nē, noskaņojamies tāpat kā vienmēr. Uz katru spēli ejam, lai uzvarētu.

Sniegums līdzšinējā sezonā saistīts ar tava pārinieka Jāņa Šmēdiņa vēl iepriekšējā gada beigās gūto traumu?

Jānim viss ir kārtībā. Vienkārši vēl īsti neizdodas uzņemt savu spēles ritmu. Patiesībā aptuveni tā arī bija jābūt, jo jau no pirmssezonas treniņos strādājām tā, lai sportiskās formas virsotni sasniegtu tieši uz šiem sezonas svarīgākajiem turnīriem – pasaules un Eiropas čempionātiem, kā arī Jūrmalas turnīru. Sniegums arī ar katru turnīru uzlabojas, tāpēc var teikt, ka viss rit pēc plāna.

Tātad arī punkti olimpiskajā reitingā krājas pēc plāna?

Pēc plāna īsti nav, šobrīd olimpiskās kvalifikācijas rangā esam mazliet par zemu un rezultātam vajadzētu būt bišķiņ labākam, bet vēl divas trešdaļas sezonas priekšā, tāpēc nav pamata celt paniku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi