Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bendika Pasaules kausa sezonas pirmajās sacensībās finišē punktos

Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien Zviedrijā ieņēma 34.vietu Pasaules kausa pirmā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Uzvaru svinēja iepriekšējās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvēja Doroteja Vīrere no Itālijas, kura šaušanā pieļāva vienu kļūdu, finišēdama pēc 19 minūtēm un 48,5 sekundēm.

Otrā ar diviem neizvērtiem mērķiem bija norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, kura zaudēja 8,6 sekundes, bet trešā bija nekļūdīgi šāvusī čehiete Markēta Davidova, kura bija 11,9 sekundes lēnāka.

Aiz pirmā trijnieka bija vāciete Franciska Proisa, tālāk sekoja zviedriete Linna Pēšsone, bet pirmo sešinieku noslēdza Vācijas biatloniste Denīze Hermana.

Bendika katrā šaušanā neaizvēra pa vienam mērķim, uzvarētājai zaudējot vienu minūti un 26,6 sekundes. Trasē Bendikai bija 36.ātrākais solis.

Tikmēr Jūlija Matvijenko noslēpoja četrus soda apļus, uzvarētājai zaudējot vairāk nekā piecas minūtes un ieņemot priekšpēdējo vietu 105 sportistu konkurencē.

Bendika jau sākotnēji bija ieplānojusi sākt sacensības ar Pasaules kausa posmu Estešundā, izlaižot pirmo IBU kausa posmu Norvēģijā. Gatavošanos pakoriģēja slimība, kuras dēļ nebija pārliecības, ka sportiste varēs iziet uz starta svētdien. Tomēr sacensībām Latvijas labākā biatloniste ir pieteikta un trasē devās ar piekto numuru.

Ar 63.numuru gandrīz pusstundu vēlāk viņai sekoja Matvijenko, kura sestdien jauktās stafetes otrajā posmā paguva aizvadīt vien pusdistanci, kad viņu par apli apdzina līderi. Divās līdz šim aizvadītajās sacensībās Pasaules kausa sacensībās sprintā aizvadītajā sezonā Latvijas biatloniste šeit pat Estešundā finišēja 93.vietā pasaules čempionātā un 106.vietā - Pasaules kausa posmā Oslo.

Jau ziņots, ka Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ieņēma 18.vietu Pasaules kaus pirmā posma desmit kilometru sprinta distancē.

Rastorgujevs pirmajā ugunslīnijā pieļāva divas kļūdas, bet otrajā pievienoja vēl vienu neaizvērtu mērķi. Sacensībās triumfēja iepriekšējās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvējs Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, kuram Rastorgujevs finišā zaudēja minūti un 17 sekundes.

Tikmēr Alekasandrs Patrijuks nesašāva trīs mērķus un J.T.Bē zaudēja gandrīz trīs minūtes, kas deva 83.vietu, bet Roberts Slotiņš ar četrām kļūdām un vairāk kā trīs minūšu deficītu bija 95.vietā 108 biatlonistu konkurencē.

Trešdien un ceturtdien būs mači individuālajā disciplīnā, bet nedēļas nogalē - stafetēs.

Jau ziņots, ka sestdien Latvija 2x6+2x7,5 kilometru jauktajā stafetē ieņēma 24.vietu.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi