Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bendikai piektā vieta pasaules biatlona čempionātā sprinta distancē

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Čehijas pilsēta Nove Mesto pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu 7,5 kilometru sprintā, sasniedzot Latvijas visu laiku labāko rezultātu pasaules čempionātu individuālajās disciplīnās sieviešu sacensībās, Annija Keita Sabule ieņēma 79. un Sandra Buliņa - 85.vietu.

Bendika sāka ar pieciem sašautiem mērķiem guļus, bet stāvus šaušanā viņa netrāpīja pēdējā mērķī. Latvijas biatloniste bija ļoti ātra trasē, sasniedzot septīto ātrāko laiku slēpošanā un otro ātrāko - pēdējā aplī.

Līdz šim augstākā vieta Bendikai pasaules čempionātos bija devītā, kas tika izcīnīta 2020.gadā Antholcā iedzīšanā un gadu vēlāk Pokļukā distancē ar kopēju startu.

Sprintā no Latvijas biatlonistēm labāko rezultātu pasaules čempionātos līdz šim bija sasniegusi Madara Līduma, 2008.gadā Estešundā ierindojoties 11.vietā. Bendikai augstākā bija 2020.gadā izcīnītā 12.vieta.

Uzvarētājai francūzietei Žilijai Simonai, kura šāva precīzi un finišēja pēc 20 minūtēm un 7,5 sekundēm, Bendika zaudēja 46,5 sekundes.

Pirmās četras vietas izcīnīja francūzietes. Kas tāds šajā distancē sievietēm notika pirmo reizi vēsturē. Otrās līdz sestās vietas ieguvējas sacensības beidza ar vienu kļūdu šaušanā. Otrā finišēja Žistīne Brezā-Bušē, kura vienīgā pēdējā aplī slēpošanā apsteidza Bendiku un Simonai zaudēja 4,9 sekundes, bet trešā bija Lū Žanmono ar 40,8 sekunžu atpalicību no uzvarētājas.

Ceturto vietu ieņēma Sofī Šavo (+44,2), bet tūlīt aiz Bendikas finišēja vāciete Franciska Preisa (+1:05,3).

Sabule guļus šāva perfekti, bet stāvus vienreiz kļūdījās, ieņemot 79.vietu 93 sportistu konkurencē. Viņa Simonai zaudēja četras minūtes un 7,7 sekundes.

Buliņa pēc šaušanas guļus mēroja divus soda apļus, pēc šaušanas stāvus - trīs, ieņemot 85.vietu un Simonai zaudējot piecas minūtes un 7,1 sekundi.

Pirmās 60 sportistes nodrošināja startu iedzīšanas sacensībās.

Trešdien jauktajā stafetē Bendika savā posmā bija trešā ātrākā slēpotāja. Pasaules čempionātu sprinta sacensībās cēsniece labākos rezultātus ir sasniegusi 2019.gadā Estešundā un 2020.gadā Antholcā, kur izcīnīja attiecīgi 17. un 12.vietu.

Sabule 2021.gadā Pokļukā ierindojās 99.vietā, bet Buliņa ir pasaules čempionātu debitante.

Sestdien pasaules čempionātā notiks sprinta sacensības vīriešiem, bet svētdien - iedzīšanas sacensības gan vīriešiem, gan sievietēm. Nākamajā nedēļā tiks sadalīti medaļu komplekti individuālajā distancē, jauktajā pāru stafetē, stafetē, kā arī sacensībās ar kopēju startu.

Sezonas turpinājumā paredzēti vēl četri Pasaules kausa posmi, no kuriem nākamais norisināsies februāra un marta mijā Oslo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi