Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Biatlonistes Bendika un Juškāne aizvada pasaules čempionāta individuālās sacensības

Latvijas biatlonistes Baiba Bendika un Žanna Juškāne šodien Austrijā notiekošajā pasaules čempionātā aizvada 15 kilometru individuālās sacensības.

Šo sacensību sākums iecerēts plkst.15.30 pēc Latvijas laika, turklāt tās tiešraidē pārraidīs arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls. Bendika šajās sacensībās startēs ar septīto numuru, kamēr Juškānei piešķirts 31.numurs.

Ceturtdien 20 kilometru individuālās sacensības aizvadīs kungi.

Planētas meistarsacīkstēs tiek dalīti arī Pasaules kausa punkti, kur kopvērtējumā sievietēm līdere ar 783 punktiem ir vāciete Laura Dālmeijere, kura par par 23 punktiem apsteidz čehieti Gabrielu Koukalovu, kamēr trešo vietu ar 702 punktiem ieņem somiete Kaisa Mekereinena.

Tikmēr Bendika ar 35 punktiem ieņem 67.pozīciju.

Hohfilcenē pasaules čempionāts sākās jau pagājušās nedēļas vidū ar 2x6+2x7,5 kilometru jauktās stafetes sacensībām, kur Latvija 25 komandu vidū palika pēdējā vietā. Pēcāk Bendika ierindojās 50.vietā 7,5 kilometru sprintā, kamēr Juškāne bija 95.pozīcijā starp 101 biatlonisti, bet kungiem desmit kilometru sprintā Andrejs Rastorgujevs bija 57.vietā, veterāns Ilmārs Bricis palika 84.vietā un Aleksandrs Patrijuks ieņēma 88.pozīciju 102 dalībnieku vidū.

Vēlāk sekojošajās desmit kilometru iedzīšanas sacensībās sievietēm Bendika nodemonstrēja lielisku sniegumu, sašaujot visus 20 mērķus, un izcīnot 27.vietu, kamēr Rastorgujevs 12,5 kilometru iedzīšanā vīriešiem ieņēma 37.pozīciju.

Pēc ceturtdienas kungu individuālajām sacensībām šajā pasaules čempionātā piektdien notiks 4x6 kilometru stafete sievietēm, bet sestdien 4x7,5 kilometru stafetē sacentīsies vīrieši. Šīs planētas meistarsacīkstes noslēgsies svētdien, kad tiks aizvadītas sacensības masu startā.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāts Hohfilcenē notika 2005.gadā, kad bronzu desmit kilometru sprinta distancē izcīnīja Bricis. Kopš tā laika neviens Latvijas biatlonists pasaules meistarsacīkstēs uz goda pjedestāla nav kāpis.

Pēc planētas meistarsacīkstēm sāksies Pasaules kausa noslēdzošais trimestris, kurā biatlonisti vispirms dosies uz 2018.gada ziemas olimpisko spēļu mājvietu Phjončhanu, pēc tam būs no Sočiem uz Kontiolahti pārceltais etaps, bet sezona noslēgsies marta vidū ar posmu Holmenkollenē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi