Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bobslejistiem kritieni pēdējā treniņu dienā Lillehammerē

Pēc 25 gadu pārtraukuma Pasaules kausa (PK) posma sacensības bobslejā norisināsies 1994. gada ziemas olimpisko spēļu trasē Lillehammerē (Norvēģija). Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas pilotētās četrinieku ekipāžas piektdien vienā no treniņu braucieniem finišu nesasniedza. Sestdien divnieku un svētdien četrinieku sacensību sākums pulksten 14 pēc Latvijas laika.

Norvēģi ar trešdien sarīkotu atklāšanas ceremoniju bobslejistiem PK sezonas skrējienā radījuši svētku sajūtu. "Tiešām neatceros, kad pēdējo reizi bija atklāšanas parāde. Sacensību rīkotāji ik uz soļa smaida un priecājas, ka Pasaules kausa līmenī bobslejs ir atgriezies Lillehammerē," Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis norādīja uz patīkamām pārmaiņām, piestājot jaunā pieturvietā. Eiropas kausa (EK) līmenī Lillehammerē mači notiek regulāri. Tajos ir startējuši abi pašreizējie Latvijas izlases piloti. Pirms oficiālajiem treniņiem pagājušajā nedēļā Latvijas komanda izmantoja iespēju piedalīties maksas treniņos, tomēr piektdien Cipulis un Kalenda trasē kamanas apvēla uz sāniem. "Trase šeit ir ļoti ātra. Gaisa temperatūra nedēļas laikā ir mainījusies no mīnus 20 līdz 0 grādiem. Kopumā ar trases izbraukšanu mūsējiem veicas tīri labi. Emīls pieļāva cilvēcisku kļūdu, savukārt Jēkabam kritiens kalpos kā laba mācība viņa turpmākajā karjerā."

Pēc kritieniem ir zilumi un sasitumi. Prūsis sacīja, ka četrinieku ekipāžu sastāvi būs zināmi tikai svētdien. Divnieku mačos Cipulis startēs ar Dāvi Spriņģi, Kalenda – ar Edgaru Unguru. Lillehammeres posmā ikra muskuļa savainojuma dēļ nestartēs pamatstūmējs Matīss Miknis, kas solās būt atpakaļ PK apritē nākamnedēļ Siguldā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi