Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bobslejists Dreiškens galējas nepieciešamības gadījumā būs gatavs startēt sacensībās

Titulētais bobsleja stūmējs Daumants Dreiškens galējas nepieciešamības gadījumā būs gatavs palīdzēt Latvijas komandai kādās sacensībās, aģentūrai LETA atklāja sportists.

Pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kurās 34 gadus vecais Dreiškens startēja tikai četrinieku sacensībās, stūmējs atklāja, ka par 99% savu pēdējo braucienu jau ir aizvadījis. Arī līdz šodienai viņš savas domas nav mainījis, un, vienojoties ar Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju, turpmāk strādās ar jaunajiem bobslejistiem.

"Bija iespēja palikt federācijā un kaut ko lietderīgu darīt sporta labā. Galvenais uzdevums būs strādāt ar jaunajiem sportistiem. Sarunu gaitā teicu, ka tāpat trenēšos. Līdz ar to nonācām pie slēdziena, ja esmu gatavs, un komandai ir kāda sportiska nelaime, ka kāds ir notraumējies un galīgi nav cilvēku, tad varu kādu aizstāt. Ar komandu kopā netrenēšos, bet vajadzības gadījumā varēšu pieslēgties komandai," stāstīja Dreiškens.

Viņš trenēsies individuāli un sezonas laikā palīdzēs jaunajiem sportistiem.

"Kad būs ziema, tad varbūt braukšu līdzi jaunajiem uz sacensībām un palīdzēšu ikdienas gaitās. Tagad cilvēki iet mazumā, tāpēc jaunatnes komanda varbūt būs pat lielāka nekā lielā izlase. Vajadzīgs cilvēks, kurš visu pieskata un palīdz ar loģistiku," atzīmēja Dreiškens, kurš vēlreiz apstiprināja, ka izlasei palīdzēs vien tad, ja nebūs cita risinājuma. "Teorētiski pastāv tāda iespēja, bet tikai galējas nepieciešamības gadījumā."

Pieredzējušais bobslejists pauda, ka ir atpūties pēc sezonas un turpina sevi uzturēt formā. "Uzspēlēju basketbolu, aizeju uz svaru zāli - nevaru nosēdēt mierā," atklāja gulbenietis.

Šī gada olimpisko spēļu laikā Dreiškens pāris dienas pirms starta pilota Oskara Melbārža divnieku ekipāžā tika nomainīts ar Jāni Strengu, abiem izcīnot bronzas godalgas.

Dreiškens 2006. gada Turīnas olimpiskajās spēlēs ieņēma sesto vietu divniekos un desmito četriniekos Jāņa Miņina pilotētajās ekipāžās, bet 2010. gadā Vankūverā bija astotais divnieku sacensībās ar pilotu Edgaru Maskalānu.

Dreiškens ir 2016. gada pasaules čempions četrinieku sacensībās, kā arī planētas meistarsacīkstēs ir ticis pie viena sudraba un divām bronzas medaļām, kamēr Eiropas čempionātos viņam ir piecas medaļas, tostarp divas zelta.

Pirms četriem gadiem Sočos, startējot Melbārža ekipāžā, divniekos un četriniekos viņš izcīnīja attiecīgi piekto un otro vietu. Tiesa, pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijām Dreiškens, visticamāk, četriniekos kļūs par čempionu, bet divniekos viņam pienākas bronza.

Latvijas bobsleja izlase šonedēļ uzsāk gatavošanos jaunajai sezonai. Kā pagājušajā nedēļā rakstīja laikraksts Diena, punktu karjerai licis vēl viens stūmējs Raivis Zīrups. Latvijas vadošie piloti Oskars Melbārdis un Oskars Ķibermanis grasās turpināt savas karjeras, bet izlases trešais braucējs Uģis Žaļims skaidru atbildi par savu nākotni nav devis.

Tikmēr Eiropas kausa apritē startēšot Ralfs Bērziņš un Dāvis Kaufmanis.

Top komentāri

00
0
Vīrs un vārds?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi