Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Dukurs: Netlaus ļoti pārsteidza ar savu stabilitāti un rezultātu

Jaunais latviešu skeletonists Krists Netlausa sestdien Siguldā notikušajā pasaules junioru čempionātā pārsteidza ar savu stabilitāti un rezultātu, žurnālistiem teica komandas treneris Dainis Dukurs.

Par pasaules junioru čempionu otro gadu pēc kārtas kļuva Ņikita Tregubovs no Krievijas, bet Netlaus viņam summā zaudēja 0,36 sekundes, izcīnot sudraba godalgu. Tikmēr Ivo Šteinbergs palika uzreiz aiz goda pjedestāla, trešajai vietai zaudējot vien divas sekundes simtdaļas, bet Kristaps Zeila ierindojās 11.pozīcijā.

"Netlaus ļoti pārsteidza ar savu stabilitāti un rezultātu. Mazliet vairāk gaidīju no Šteinberga, bet tāds ir sports. Varbūt šoreiz nesalikās apstākļi. Ja būtu nedaudz vēsāks un trase ātrāka, noteikti būt vēl lielākas priekšrocības," teica Dukurs. "Ledus un laikapstākļi visiem bija vienādi. Kā treneri paveicām visu, ko varējām. Neko vairāk nevarējām izdarīt. Kad nostājas uz starta līnijas, viss jau ir sportista rokās."

"Viena medaļa ir, esam lepni arī par to. Protams, mājas trasē bija lielas priekšrocības, un šī godalga to apliecina. Gatavojāmies mērķtiecīgi. Konkurence ir liela - vācieši, arī krievu pirmais numurs [Ņikita Tregubovs]. Domāju, izmantojām mājas trases priekšrocības. Rezultāts mani apmierina. Mājās slogs ir dubults - sanākuši radinieki un draugi, līdz ar to lampu drudzis rausta vairāk nekā parasti," noteica Dukurs.

Tikmēr meiteņu konkurencē aizvadītajā junioru pasaules čempionātā Dārta Zunte un Endija Tērauda ieņēma sesto un septīto vietu, bet dubultuzvaru izcīnīja Krievijas sportistes, par čempioni kļūstot Pasaules kausā regulāri braucošajai Jūlijai Kanakinai.

"Meitenēm šosezon bijušas problēmas ar veselību. Tēraudai septembrī izoperēja potīt, Zunte dziedē traumu. Ar tādu startu Siguldā vairāk neko nevarēja izdarīt - tie bija griesti. Vācu un krievu meitenes bija īpaši stipras. Varbūt arī braucienos bija kādas kļūdas. Gribējām, lai abas ir sešiniekā, taču nesanāca," atzina Dukurs.

"Nevarētu sūdzēties, ka netrāpījām ar slīdamību, jo otrā vieta ir labs rezultāts. Vairāk orientējāmies uz aukstāku laiku, arī slidas bija piebrauktas. Nebija televīzijas, līdz ar to nevarējām izdarīt analīzi. Grūti jau nobraukt ideāli, jo īpaši tādā trasē kā Siguldā," uzsvēra treneris. "Tregubovam šī gluži nav mājas trase. Viņš šeit bija braucis, bet pēdējos četrus gadus krievi šeit nav rādījušies. Viņš ir Pasaules kausa braucējs, nomināli pavisam cita līmeņa sportists. Tomēr tas, ka Krists viņam pirmajā braucienā piebrauca klāt divas sekundes simtdaļas, liecina, ka mēs arī augam un kaut ko varam izdarīt."

Dukurs atklāja, ka pēc šīs junioru paaudzes ir noskatīti vēl jaunāki skeletonisti - aptuveni 12-14 gadus veci -, kuri kā jaunā maiņa varētu tikt gatavoti nākamajai Jaunatnes Olimpiādei.

Nav arī izslēgts, ka nākotnē Latvijas komandu Pasaules kausā vīriešu konkurencē varētu pārstāvēt jau trīs skeletonisti, taču tas neesot vienkāršs uzdevums.

"Nav viegli iekļūt Pasaules kausā, jo vīriešiem tur jau divi stipri skeletonisti ir priekšā. Jāatrod viena vieta meitenei. Viens no puikām varētu nākamajā sezonā Starpkontinentālajā kausā savākt individuālos punktus, lai izcīnītu trešā sportista vietu Pasaules kausā. Arī meitenēm viena vieta ir atvērta. Šosezon likām uzsvaru uz pasaules junioru čempionātu, nākamajā sezonā vāksim punktus puišu trešajam numuram un meitenēm otrajam numuram dalībai Pasaules kausā," sacīja Dukurs.

Pasaules junioru čempionātā skeletonā, kur piedalījās sportisti līdz 23 gadu vecumam, startēja 14 valstu sportisti.

Pērn pasaules junioru čempionātā triumfēja Lelde Priedulēna, kura vēl pirms tam divreiz bija guvusi ceturto vietu. Šogad viņa šajās sacensībās vairs nedrīkstēja piedalīties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi