Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Galvenais akcents uz četriniekiem

Mājinieki būs izteikti favorīti, turklāt viņiem ir ātrākas kamanas, tāpēc citu valstu sportisti ar vāciešiem bobsleja divnieku sacensībās varēs konkurēt tikai labvēlīgas apstākļu sakritības gadījumā. Vācijas trasē Vinterbergā ceturtdien sākās pasaules čempionāts (PČ) skeletonā un bobslejā. Latvija būs pārstāvēta vīriešu bobsleja divnieku un četrinieku sacensībās. Sestdien divnieku pirmā brauciena sākums pulksten 14 pēc Latvijas laika, svētdien – plkst. 14.15.

"Pirmās nedēļas nogale lielā mērā būs kā iesildīšanās četrinieku mačiem," Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis ir vienisprātis, ka labākas izredzes pacīnīties par augstu vietu ir četrinieku konkurencē. Uz to arī norāda šīs sezonas rezultāti. Pasaules kausa posmos četrinieku ieskaitē Latvijas vadošā Emīla Cipuļa ekipāža ir izcīnījusi vienu uzvaru, bijušas divas trešās vietas un ne reizi nav būts zemāk par piekto pozīciju, turpretī divnieku konkurencē augstākā ir bijusi piektā vieta. Atšķirību kamanu slīdamībā ļoti labi varēja saskatīt pagājušās nedēļas PK posmā Altenbergā. Divnieku sacensībās Cipulis veica labu otro braucienu, taču uzrādīja tikai 10. rezultātu. Gandrīz vai identiskas trajektorijas Emīlam bija četrinieku sacensību otrajā braucienā, bet jau labākais rezultāts braucienā un summā dalīta pirmā vieta ar titulēto vācieti Frančesko Frīdrihu.

Vinterbergā galvenā intriga būs cīņā par zeltu. Kopš 2013. gada PČ divnieku mačos visas astoņas reizes (olimpiskajā gadā PČ nenotiek) ir uzvarējušas Vācijas ekipāžas un septiņas reizes titulu ieguvis Frīdrihs. Pagājušajā gadā pirmo reizi divnieku PČ zeltu ieguva Johanness Lohners, kurš šosezon ir uzvarējis četrās no trijām PK sacensībām. Vēl pa uzvarai ir Frīdriham, jaunajam Vācijas pilotam Ādamam Amūram un šveicietim Mihaelam Fogtam. Pēc smagā kritiena Altenbergā, kurā dzīvībai bīstamus savainojumus guva Fogta stūmējs Sandro Mihels, PČ divnieku sacensībās Šveices vadošais pilots nestartēs. Šveicieši vēl neesot izlēmuši, vai Fogtu pieteikt četrinieku mačiem.

Arī Vinterbergā ir salīdzinoši daudz kritienu. Pirms gada šajā trasē četrinieku mačos kamanas uz sāniem apvēla arī Cipulis.


Bobslejs

PK kopvērtējums. Divnieki

1. F. Frīdrihs (Vācija) 1450 2. J. Lohners (Vācija) 1302 3. M. Fogts (Šveice) 1211 4. A. Amūrs (Vācija) 1210 5. E. Cipulis (Latvija) 1184 6. S. Frīdli (Šveice) 1168 13. J. Kalenda (Latvija) 744

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi