Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ģērmane Pasaules kausa sacensībās slalomā ar astoto vietu vēlreiz atkārto Latvijas rekordu

Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane svētdien Orē, Zviedrijā, Pasaules kausa posma sacensībās slalomā izcīnīja astoto vietu, kas ir atkārtots neatkarīgās Latvijas kalnu slēpošanas rekords.

Astotā Ģērmane bija arī janvārī Jasnā un Flahavā notikušajās Pasaules kausa sacensībās.

No labāko sešinieka latvieti šķīra tikai viena sekundes desmitdaļa.

Atgriežoties Pasaules kausā pēc pusotra mēneša pārtraukuma, uzvaru sacensībās izcīnīja titulētā amerikāniete Mikeila Šifrina, kurai panākums deva arī astoto Mazo kristāla globusu slalomā. Otro vietu ieņēma horvātiete Zrinka Ļutiča, kura zaudēja 1,24 sekundes, bet vēl sekundes desmitdaļu summā lēnāka bija šveiciete Mišelle Gisina. Vienu simtdaļu labāko trijniekam zaudēja vāciete Lēna Dirra, bet divas - zviedriete Anna Svenne Lāšsone.

Ģērmane no uzvarētājas summā atpalika tieši divas sekundes.

Ģērmane pirmajā braucienā startēja ar 24.numuru un finišā bija desmitā, līderei Šifrinai zaudējot 1,06 sekundes. Trešajā un ceturtajā trases sektorā latvietei bija sestais un septītais rezultāts, bet pirmajos divos - 16. un 20. ātrākais laiks.

No pēc tam 33 startējušajām kalnu slēpotājām neviena neuzlaboja Ģērmanes rezultātu. Latvijas sportisti no labāko septiņnieka šķīra tikai 0,11 sekundes, bet trīs sekundes simtdaļas aiz viņas bija vāciete Emma Aihere.

Otrajā braucienā Ģērmane bija 0,12 sekundes lēnāka pa Aiheri, tādējādi summā vācietei zaudēja deviņas simtdaļas. Turpinājumā summā par vēl vienu simtdaļu rezultātu uzlaboja austriete Katarīna Līnsbergere, otrajā braucienā 2021.gada pasaules čempionei un Mazā kristāla globusa ieguvējai slalomā uzrādot tādu pašu rezultātu kā Ģērmanei.

No pēdējām astoņām startējušajām sportistēm Ģērmanei summā piekāpās amerikāniete Pola Molcana, kā arī austrietes Katarīna Hūbere un Katarīna Gallhūbere.

Otrajā braucienā Ģērmanei bija dalīts desmitais labākais rezultāts, tikai simtdaļu ātrākas bija zviedriete Sāra Hektore un horvātiete Leona Popoviča. Trešajā sektorā Ģērmanei bija piektais ātrākais laiks, bet pārējos trīs - no 12. līdz 16.rezultātam.

Pasaules kausa kopvērtējumā slalomā pirms sezonas pēdējām sacensībām Ģērmane ar 127 punktiem ir augstajā 17.vietā. Šifrina iekrājusi 730 punktus un par 225 punktiem apsteidz traumas dēļ sezonu noslēgušo horvātieti Petru Vlhovu.

Visu disciplīnu summā Ģērmane ir 57.pozīcijā. Pirmo vietu ar 1654 punktiem ieņem ātruma disciplīnu speciāliste šveiciete Lara Guta-Behrami, 282 punktus zaudē itāliete Federika Brinjone, bet par 345 punktiem atpaliek Šifrina.

20 gadus vecā Ģērmane šosezon ir aizvadījusi sešas Pasaules kausa sacensības slalomā. Pirmajās viņa nefinišēja, pēc tam ar izcīnīto 22.vietu atkārtoja Leldes Gasūnas neatkarīgās Latvijas kalnu slēpošanas rekordu, vēlāk sasniedza 12.vietu, bet nākamajās divās sacensībās bija astotā, pēdējā posmā nefinišējot.

Augstāk Pasaules kausa posmos PSRS laikā ir tikusi vien sportistes mamma Ulla Ģērmane (tolaik - Lodziņa), vairākas reizes iekļūstot labāko piecpadsmitniekā un reizi izcīnot ceturto vietu.

Februāra sākumā Ģērmane uzvarēja pasaules junioru čempionāta slaloma sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi