Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Hiršers astoto gadu pēc kārtas iegūst Lielo kristāla globusu

Austrijas kalnu slēpošanas zvaigzne Marsels Hiršers sestdien Slovēnijā nodrošināja jau astoto Lielo kristāla globusu pēc kārtas.

Sestdien Pasaules kausa ietvaros notika milzu slaloma sacensības, kur uzvaru guva Henriks Kristofešens no Norvēģijas - viņš divu braucienu summā par 0,24 sekundēm apsteidza tautieti Rasmusu Vindingstadu, kurš uz goda pjedestāla kāpis pirmo reizi karjerā.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Šveices pārstāvis Marko Odermats, kurš arī pirmajā trijniekā Pasaules kausa sacensībās iepriekš vēl nebija iekļuvis.

Tikmēr Hiršeram šīs sezonas kopvērtējuma uzvarētāja titulam pietika ar sesto vietu, turklāt savas karjeras laikā viņš izcīnījis jau 20 kristāla globusus, kas ir atkārtots visu laiku labākais sasniegums. Iepriekš pie 20 kristāla globusiem bija tikusi arī slavenā amerikāniete Lindsija Vona.

Austrietis lielo titulu nodrošināja pēc tam, kad kļuva zināms, ka viņa sīvākais konkurents Aleksis Pinturo no Francijas nepiedalīsies nākamnedēļ gaidāmajās nobrauciena sacensībās, tāpēc francūzim nebūs pietiekami daudz sacīkšu, kas ļautu teorētiski atspēlēt Hiršera pārsvaru.

Pasaules kausa kopvērtējumā Hiršeram ir 1448 punkti, kamēr ar 963 punktiem seko Pinturo, kurš sestdien bija piektais. Savukārt trešais ar 908 punktiem ir Kristofešens.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam sestdien amerikāņu kalnu slēpošanas zvaigzne Mikaēla Šifrina sestdien Čehijā laboja vienas sezonas laikā izcīnīto uzvaru rekordu.

Pasaules kausa sacensībās slalomā vien 23 gadus vecā Šifrina sestdien guva savu 15.uzvaru šosezon, kas ir jauns rekords, jo neviens sportists ne sieviešu, ne vīriešu konkurencē sezonas laikā nebija guvis tik daudz panākumu. Amerikāniete jau iepriekš sev bija nodrošinājusi šīs sezonas Lielo kristāla globusu un Mazo kristāla globusu slalomā, turklāt ir ceļā uz triumfu arī milzu slalomā, ko viņai būs iespēja nodrošināt nākamnedēļ.

Sestdienas sacensībās Šifrina divu braucienu summā par 0,85 sekundēm apsteidza olimpisko čempioni Vendiju Holdeneri no Šveices, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās amerikānietes sīvākā konkurente Petra Vlhova no Slovākijas.

Zīmīgi, ka tieši šajā trasē Šifrina 2011.gadā debitēja Pasaules kausa apritē.

Ņemot vērā visas disciplīnas, Šifrina iekrājusi 1954 punktus. Stabili otrā ar 1235 punktiem ir Vlhova, bet trešo vietu ar 943 punktiem ieņem Holdenere.

Pasaules kausa sezona noslēgsies nākamajā nedēļā Andorā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi