Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izlases treneriem pievienojas bobsleja smagsvari; Melbārdis šogad PK mačos nebrauks

Latvijas bobsleja izlases treneru sastāvu papildinājuši šī sporta veida smagsvari, bijušie piloti - olimpiskais čempions Jānis Ķipurs un kādreizējais PSRS izlases dalībnieks, ilggadējs bobsleja treneris un kamanu konstruētājs Jānis Skrastiņš, Latvijas Televīzijas raidījumā Sporta studija atklāja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. Tāpat zināms, ka titulētā pilota Oskara Melbārža atgriešanās Pasaules kausa (PK) apritē nenotiks vismaz līdz janvārim.

Latvijas bobsleja izlase šobrīd ir pārbūves stadijā, to var saukt par pakāpenisku paaudžu maiņu. lai izbēgtu no sastāva robiem nākotnē. Vasaras jauno stūmēju iesaukums šoreiz bijis gana daudzskaitlīgs un kvalitatīvs.

Prūsis atklāj, ka komandā šobrīd ir 25 cilvēki, bet vēl papildus trenējas arī trīs jaunieši - ar domu par dalību Jaunatnes Olimpiādē, kur monobobsleja sacensības notiks Sanktmoricas trasē. Prūsis pieļauj, ka tik liela bobsleja izlase kopš valsts neatkarības atgūšanas vēl nav bijusi.

Traumu nomocītais Soču olimpiskais čempions Oskars Melbārdis, kurš izlaida visu pagājušo sezonu un vasarā atkal guva savainojumu, sezonu sāks otrā līmeņa sacensībās - Eiropas kausā. Ja vispār sāks. "Šobrīd Oskaram noteikti ir jātiek pašam ar sevi galā, ar savām ķibelītēm un problēmiņām, kas viņam traucē," norāda Prūsis. Par laimi, braukšanas apetīte mūsu titulētākajam pilotam nav zudusi.

"Ja Oskars brauks, tad viņš līdz Jaunajam gadam brauks Eiropas kausā, bet pēc tam skatīsimies," saka treneris. Iespējams, Melbārža stūmēja pozīcijā īslaicīgi atgriezīsies viņam senais cīņu biedrs Daumants Dreiškens, kuru Prūsis gan ilgtermiņā drīzāk redz kā fiziskās sagatavotības treneri.

Runājot par treneriem, viņu sastāvam pievienojušies Jānis Ķipurs un Jānis Skrastiņš, kuru uzvārdi bobslejā liekus komentārus neprasa. 

Jaunā Pasaules kausa sezona sāksies novembra beigās ASV, kur notiks pirmie divi posmi, bet decembra vidū bobsleja karuselis sāks griezties Eiropas trasēs. Vinterbergai, Laplaņai, Īglsai, Kēnigszē un Sanktmoricai sekos Eiropas čempionāts Siguldā februāra vidū, bet sezonu noslēgs pasaules čempionāts Altenbergā, Vācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi