Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kalnu slēpotājam Kristapam Zvejniekam 14.vieta Ziemas Universiādes supergiganta sacensībās

Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks pirmdien izcīnīja 14.vietu Kazahstānā notiekošās Ziemas Universiādes supergiganta sacensībās.

Par zelta medaļas ieguvēju šajā kalnu slēpošanas disciplīnā kļuva Itālijas sportists Mikelandželo Tentori, kurš finišu braucienā sasniedza pēc vienas minūtes un 3,03 sekundēm.

Tikmēr Zvejnieks ierindojās 14.vietā, uzvarētājam piekāpjoties par 2,20 sekundēm, nopelnot 60,01 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktu.

Savukārt otro vietu pirmdien ieguva krievs Jevgēņijs Pjasiks, kurš Tentori zaudēja tikai 0,03 sekundes, bet trešais bija vēl viens Krievijas kalnu slēpotājs Simons Jefimovs.

Startam Ziemas Universiādē pieteikts arī Kristapa brālis Miks Zvejnieks, kurš gan pirmdien supergigantā nestartēja. Pastāvēja bažas par K.Zvejnieka dalību Kazahstānā notiekošajās sacensībās, jo sportistu nomocīja veselības problēmas, tomēr ar šīm sacensībām viņš atsācis sezonu, turklāt jau pēc nedēļas Šveicē sāksies pasaules čempionāts.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien ar uzvaru Ziemas Universiādi sāka Latvijas studentu hokeja izlase, kas ar 4:3 pārspēj Japānu. Turpinājumā Ērika Miļuna trenētie Latvijas studenti trešdien C apakšgrupā spēlēs ar Krieviju, bet dienu vēlāk mērosies spēkiem ar Dienvidkoreju.

Ziemas Universiāde oficiāli tika atklāta svētdien. Studenti 12 sporta veidos sacentīsies līdz 8.februārim. Dalībai Universiādē akreditētās 64 valstis un vairāk nekā 2000 atlēti.

Latviju sacensībās pārstāvēs sportisti no astoņām Latvijas augstskolām - Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Latvijas Universitātes (LU), Liepājas Universitātes (LiepU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA), Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas (RISEBA), Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolas (ISMA), Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) un Biznesa augstskolas Turība (BAT).

Iepriekšējā Ziemas Universiādē, kas 2013.gada decembrī risinājās Itālijā, Latviju sacensībās pārstāvēja gandrīz 40 dalībnieku delegācija piecos sporta veidos. Latvijai labākās bija divas astotās vietas, ko izcīnīja hokeja izlase, kā arī valsts labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks slaloma sacensībās.

Tāpat Latviju individuālajos sporta veidos pārstāvēs Endijs Vīgants šorttrekā un Elīna Zvaigzne snovbordā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi