Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķibermanis Sanktmoricā izcīna bronzu PK septītajā posmā

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis un stūmējs Matīss Miknis sestdien Pasaules kausa septītā posma sacensībās izcīnīja bronzu, piekāpjoties divām Vācijas ekipāžām.

Sacensībās uzvaru svinēja vācietis Johaness Lohners, kurš pirmajā braucienā bija ātrākais, bet otrajā finišēja ar ceturto laiku, divu braucienu summā par 0,21 sekundi apsteigdams savu tautieti Frančesko Frīdrihu.

Ķibermaņa un Mikņa ekipāža pirmajā braucienā bija ātrākā startā, bet finišu sasniedza kā trešā. Otrajā braucienā latviešiem padevās otrais ātrākais starta laiks, bet trasi viņi izbrauca kā trešie, summā izcīnot bronzu. Latvijas ekipāža uzvarētājiem zaudēja 0,28 sekundes.

Ceturto vietu izcīnīja krievs Aleksejs Stuļņevs, kurš Lohneram zaudēja 0,57 sekundes, tālāk sekoja līdzšinējais kopvērtējuma vicelīderis no Kanādas Džastins Kripss, no uzvarētāja iepaliekot 0,62 sekundes. Pirmo sešinieku noslēdza vēl viens vācietis Niko Valters, kurš bija par 1,11 sekundēm lēnāks.

Latvijas ekipāža trasē devās ar desmito numuru no kopumā 20 divniekiem.

Ķibermanis bija vienīgais Latvijas pārstāvis šajā posmā, jo Ralfs Bērziņš Insbrukā piedalījās Eiropas junioru čempionātā, izcīnot sudraba godalgu. Pērn viņš divnieku sacensībās izcīnīja uzvaru. Oskars Melbārdis turpat aizvadīja Eiropas kausa sacensības.

Ķibermanis posmā Laplaņā sastiepa kājas muskuli, tāpēc pirms divām nedēļām Īglsā viņš startēja, sēdot kamanās, bet jau nākamajā posmā Kēnigszē veica starta ieskrējienu.

Latviešu pilots sezonas ievadā izcīnīja divas ceturtās vietas Leikplesidā, Laplaņā viņš bija otrais, pēc traumas sekoja 23.vieta Insbrukā, bet pirms nedēļas Kēngiszē viņš bija jau piektais.

Kopvērtējumā līderis ar 1320 punktiem ir vācietis Frančesko Frīdrihs, otrais ar 1066 punktiem ir kanādietis Džastins Kripss, bet uz trešo vietu pacēlies Ķibermanis, kurš iekrājis 1028 punktus. Bērziņš ar 546 punktiem ieņem 15.pozīciju.

Eiropas kausa apritē šosezon startē Latvijas titulētākais pilots Melbārdis. Šobrīd nav zināms, vai viņš šajā sezonā atgriezīsies Pasaules kausa posmos.

Sezonas turpinājumā mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnījās Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Ķibermanim pēc sezonas bija jādodas uz 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trases homologāciju, bet koronavīrusa dēļ tā tika atcelta.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi