Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kristaps Zvejnieks izcīna uzvaru Latvijas čempionāta sacensībās Alpu kombinācijā

Kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks ceturtdien Somijā izcīnīja uzvaru Latvijas čempionāta sacensībās Alpu kombinācijā, kas reizē bija arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas mači.

Vispirms kalnu slēpotāji sacentās supergigantā, kur K.Zvejnieks trasi veica 53,72 sekundēs, kas bija ceturtais ātrākais rezultāts un tika atalgots ar 45,12 FIS kategorijas punktiem. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdza Elvis Opmanis un Miks Zvejnieks, kuri tika pie attiecīgi 60,80 un 63,24 FIS punktiem, 13.vietā bija Žaks Gedra (71,38 FIS punkti), 24.pozīciju ieņēma Dāvis Zvejnieks (83,59), desmit vietas zemāk bija Daniels Loss (97,43), bet pēdējais starp 40 dalībniekiem palika Kristaps Lazdāns (176,00).

Savukārt Kristers Čerņevskis nefinišēja.

Alpu kombinācijas otrajā disciplīnā, slalomā, K.Zvejnieks uzrādīja sesto labāko rezultātu, bet ar to pietika, lai izcīnītu uzvaru. K.Zvejnieks divu disciplīnu summā par 0,06 sekundēm apsteidza somu Jonu Pīrainenu, bet trešais bija vēl viens mājinieks Saku Aho, kurš latvietim zaudēja 0,32 sekundes.

K.Zvejnieks par uzvaru saņēma 53,45 punktus. Tikmēr ceturtais bija Gedra, kurš tika pie 59,69 FIS punktiem, septīto vietu izcīnīja M.Zvejnieks (64,70 FIS punkti), 14.vietā bija Opmanis (87,92), 25.pozīciju ieņēma D.Zvejnieks (125,66), bet 27. bija Loss (130,57), kamēr Lazdāns slalomā nefinišēja.

Savukārt sacensībās dāmām otro vietu izcīnīja Agnese Āboltiņa.

Latviešu kalnu slēpotāja supergigantā bija otrā, tikdama pie 72,12 FIS punktiem, bet Betija Burkovska ieņēma pēdējo vietu starp astoņām finišējušajām sportistēm, kas viņai deva 154,02 FIS punktus.

Slalomā pārliecinoši ātrākā bija somiete Matilda Lasēniusa, kura izcīnīja uzvaru arī abu disciplīnu summā. Āboltiņa viņai zaudēja 3,03 sekundes un bija otrā, tikdama pie 155,72 FIS punktiem, bet Burkovska bija priekšpēdējā starp sešām finišējušajām kalnu slēpotājām un saņēma 222,60 FIS punktus.

Kā vēstīts, otrdien par Latvijas čempioniem nobraucienā kļuva Opmanis un Āboltiņa.

Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) Latvijas čempionātu ātruma disciplīnās pirmo reizi rīko kā FIS kalendārā iekļaujamas sacensības.

LSF, apvienojot spēkus ar Somijas Slēpošanas federāciju, rīko savus nacionālos čempionātus paralēli viens otram, tādējādi abu valstu sportistiem ir iespēja mēroties spēkiem FIS līmeņa sacensībās. Sacensībās arī piedalījās sportisti no Zviedrijas, Igaunijas un Krievijas.

Piektdien Latvijas čempionātā tiks dalītas medaļas supergigantā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi