Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Lambjēls sašutis: Ņikitina nebija pelnījusi tik bargu tiesnešu lēmumu

Latvijas jaunā daiļslidotāja Diāna Ņikitina nodemonstrējusi ļoti labu priekšnesumu un nebija pelnījusi tik bargu tiesnešu lēmumu, uzskata 17 gadus vecās sportistes treneris Stefans Lambjēls.

Jau ziņots, ka Ņikitina savā debijā olimpiskajās spēlēs īsajā programmā ieņēma 26.vietu, netiekot pie iespējas piektdien izpildīt izvēles slidojumu, jo tam kvalificējās 24 labākās sportistes.

Latvijas pārstāve nopelnīja 51,12 punktus, atpaliekot no personīgā rekorda (58,81), bet no 24.pozīcijas viņu šķīra 1,34 punkti.

Tāpat viņai neizdevās izpildīt kvalifikāciju 2018.gada pasaules čempionātam, kas martā notiks Milānā, no šādas iespējas atpaliekot vien par 0,65 punktiem, par ko īpaši sarūgtināts bija Lambjēls. Lai kvalificētos pasaules čempionātam, Ņikitinai par tehnisko izpildījumu vajadzēja nopelnīt 27,00 punktus, taču tiesneši piešķīra mazāk.

"Ņikitinai bija ļoti labs priekšnesums, viņa parādīja savu labāko sniegumu. Man viņas ir žēl, jo tiesnešu lēmums bija bargs. Viņa to nav pelnījusi," pikts par tiesnešu piešķirto vērtējumu bija Lambjēls.

"Diāna teju visos elementos paveica to, kas viņai bija jāizdara, izņemot vienā no griezieniem. Varbūt neredzēju to, ko redzēja tiesneši, tāpēc gribētu vēl paskatīties uz viņas lēcieniem. Manuprāt, ar tiem viss bija kārtībā, tāpēc biju ļoti pārsteigts redzēt, kādu vērtējumu tiesneši piešķīruši. No tā, ko redzēju, domāju, tas ir negodīgi," savu sašutumu neslēpa šveicietis.

Lambjēls slavēja savu audzēkni, ka tā spējusi atgūties pēc janvārī neveiksmīgi aizvadītā Eiropas čempionāta, kur īsā programma bija nepārliecinoša, dodot Ņikitinai vien 36.vietu.

"Pēc Eiropas čempionāta abi bijām sarūgtināti. Mums tas bija jāsagremo, bet diezgan ātri Diānu dabūju atpakaļ ritmā. Sākām strādāt diezgan smagi. Radītā vide pēc Eiropas čempionāta bija laba arī darbs ritēja raiti. Jau no paša sākuma Diāna bija ļoti stabila un priecīga atkal strādāt," skaidroja treneris, kurš pauda, ka Ņikitina noteikti progresēs.

"Esmu ļoti laimīgs treneris, ka varu strādāt ar tik pozitīvi domājošu meiteni. Šī pieredze viņai dos vēl lielāku vēlmi strādāt un strādāt uz priekšu. Mums tagad gan ir jāpieņem, ka Diāna nav izpildījusi kvalifikāciju pasaules čempionātam."

Lambjēls vēl nezinot, vai Ņikitina tiks pie izvēles programmas izpildes, pieļāva, ka paliekot ārpus labāko 24 skaita, viņš un abi audzēkņi - arī Deniss Vasiļjevs, no Phjončhanas mājup varētu doties ātrāk, nekā plānots iepriekš.

"Ja izvēles programma mums ies secen, mēģināšu samainīt lidmašīnas biļetes, lai nogādātu mūs mājās un turpinātu strādāt. Nav jēgas te palikt, ja mums vairs nav jāpiedalās sacensībās. Darbs turpināsies, mums priekšā ir daudz darāmā. No šīs pieredzes esam guvuši lielu pieredzi un turpināsim strādāt pat vēl smagāk," solīja treneris, kurš pats 2006.gadā Turīnā kļuva par olimpisko vicečempionu.

Kā vēstīts, vīru sacensībās olimpisko debiju piedzīvoja arī Deniss Vasiļjevs, kurš izcīnīja 19.vietu.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā startē pirmoreiz kopš 1994.gada.

Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

tač
t
mani interesē kuri bija tie asinskārie tiesneši , tak ne jau visi ?
jocke
j
mūsu pašu profesors .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi