Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvieši un ķīnieši atklāj jauno sezonu Siguldas trasē

Ceturtdien, 3. oktobrī, atklāta bobsleja un kamaniņu trases Sigulda jaunā sezona. Treniņus uzsākuši 15 kamaniņu sporta pārstāvji no Ķīnas, kuriem visa mēneša garumā pievienosies vēl vairāki komandas biedri skeletonisti, informē pašvaldība.

Ceturtdien treniņus uzsākuši arī Latvijas izlases renes sportisti. Drīzumā treniņus uz ledus uzsāks arī kamaniņu sportisti un skeletonisti no Ukrainas, Gruzijas, Polijas, Šveicas, Krievijas un citām valstvienībām.

“Tā kā skaitliski lielā Ķīnas kamaniņu un skeletona komanda izrādīja interesi par mums, pielāgojoties viņiem, treniņus trasē uzsākām ātrāk nekā iepriekšējos gados. Trases treniņu grafiks ir saspringts un sportisti novērtē ne tikai trases sniegtās iespējas ar mākslīgā ledus starta estakādi, bet arī iespēju trenēties Siguldas Sporta centra smagatlētikas zālē. Savukārt mums tas dod iespēju kvalitatīvi sagatavoties gaidāmajām starptautiskajām sacensībām,” stāsta bobsleja un kamaniņu trases Sigulda direktors Dainis Dukurs.

Jau decembra beigās ne tikai novadniekiem, bet arī Siguldas viesiem būs iespēja vērot elites sportistu nobraucienus, cīņas sparu un emocijas, jo Siguldā no 30. decembra līdz 5. janvārim norisināsies Pasaules kausa izcīņa skeletonā un bobslejā. Viessmann Pasaules kausa 6. posms kamanās norisināsies no 24. līdz 26. janvārim, savukārt Eiropas čempionāta meistarsacīkstes bobsleja divniekos un skeletonā tiks aizvadītas no 10. līdz 16. februārim. Jāatzīmē, ka starptautisko sacensību laikā Siguldā norisinās aizraujoši kultūras notikumi, par kuriem pašvaldība informēs pirms sacensībām.

Vēl šogad no 27. līdz 28. decembrim bobsleja un kamaniņu trasē Sigulda notiks Latvijas Kauss kamaniņu sportā.

Jau ziņots, ka bobsleja un kamaniņu trases braucamās daļas saldēšanu Siguldā veic augsti kvalificēti un pasaulē novērtēti Latvijas speciālisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi