Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijai sešas medaļas jaunatnes ziemas olimpiādē

Hokejisti un renes sporta veidu pārstāvji mājup pārveda godalgas no Dienvidkorejas pilsētas Gangvonas, kur ceturtdien beidzās ceturtās jaunatnes ziemas olimpiskās spēles. Neoficiālajā komandu vērtējumā Latvijai ar Slovēniju dalīta 14. vieta.

Kā jau to varēja prognozēt, pēc Latvijas 3 x 3 hokeja izlases zelta medaļu izcīnīšanas olimpiādes turpmākajās dienās vairs nebija reālu izredžu iegūt kādu godalgu. Daiļslidotāja Sofja Stepčenko varēja pārliecināties, ka jaunatnes olimpiādē konkurence ir pat sīvāka nekā pieaugušo Eiropas čempionātā. Janvāra vidū Eiropas čempionātā Kauņā Stepčenko ieņēma 13. vietu, savukārt Gangvonā ar 120,79 punktiem summā viņai bija 16. rezultāts 17 daiļslidotāju konkurencē. Uzvarētāja Mao Šimada no Japānas sapelnīja 196,99 punktus.

Latvijas kērlinga duets Agate Regža un Kristaps Zass apstājās pie ceturtdaļfināla sliekšņa. Apakšgrupas izšķirošajā mačā Latvijas pāris zaudēja Japānas kērlingistiem. Regžam un Zasam tika uzticēts Latvijas karogs noslēguma ceremonijā.

No Latvijas jaunajiem sportistiem pēdējie Dienvidkorejā startēja distanču slēpotāji. Linda Kaparkalēja, Jēkabs Skolnieks, Martīne Djatkoviča un Ritvars Ļepeškins 4 x 5 kilometru jauktajā stafetē finišēja 17. pozīcijā. Finišu sasniedza 24 komandas.

Neoficiālajā komandu vērtējumā Itālijas jaunie sportisti ieņēma pirmo vietu, viņi mājup aizveda 11 zelta medaļu. Nosakot vietu secību, augstāka pozīcija pienākas komandai ar augstāka kaluma godalgām. Pēc iegūto medaļu skaita ASV bija bagātākā, jo ieguva 21 godalgu. Latvijai zelta medaļas izcīnīja 3 x 3 hokeja izlase, kas finālā ar 10:3 sagrāva Dānijas vienaudžus, un skeletonists Emīls Indriksons. Sudraba medaļas ieguva kamaniņnieku divnieks Jānis GruzdulisBorovojs/Ēdens Eduards Čepulis, kamaniņnieku stafetes komanda, kurā startēja Margita Sirsniņa, Edvards Marts Markitāns un Gruzdulis-Borovojs/Čepulis, un skeletoniste Dārta Neimane


Jaunatnes olimpiāde. Gangvona (Dienvidkoreja)

Medaļu sadalījums

1. Itālija 18 (11+3+4)

2. Vācija 20 (9+5+6)

3. Dienvidkoreja 17 (7+6+4)

4. Francija 18 (7+5+6)

5. Ķīna 18 (6+9+3)

6. ASV 21 (5+11+5)

7. Austrija 16 (5+6+5)

8. Zviedrija 11 (4+4+3)

9. Lielbritānija 6 (4+1+1)

10. Japāna 15 (3+4+8)

14. Latvija 6 (2+3+1)

P. S. medaļas kopā (zelts + sudrabs + bronza)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi