Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas sportistiem zelta medaļas Eiropas jauniešu čempionātā orientēšanās ar slēpēm

Ramzavā (Austrija) noslēdzies Pasaules čempionāts orientēšanās ar slēpēm (WSOC), Eiropas jauniešu čempionāts orientēšanās ar slēpēm (EYSOC) un Junioru pasaules čempionāts orientēšanās ar slēpēm (JWSOC), no kuriem Latvijas komanda atgriezusies ar medaļām, informē Latvijas Orientēšanās federācija.

Pirmajā sacensību dienā dalībnieki devās sprinta distancē. Jauniešu konkurencē EYSOC augsto 7. vietu izcīnīja Liene Riekstiņa, bet īpaši izceļams Latvijas puišu sniegums - Lūkass Siliņš izcīnīja piekto vietu, Renārs Grasis dalītu sesto, bet Bruno Šterns bija astotais. JWSOC labākais no Latvijas junioriem - Audris Odo Vītoliņš - ierindojās 12. vietā, piecas sekundes no TOP10. Latviešu juniores ieņēma pozīcijas labāko trīsdesmitniekā, visaugstāk esot Elīzai Madsenai (21. vieta), bet Nauris Neimanis pieaugušo konkurencē WSOC palika piecdesmit astotais.

24. janvārī pieaugušo konkurencē sacensības notika iedzīšanas distancē, taču EYSOC un JWSOC dalībnieki aizvadīja garo distanci ar masu startu. Vairāki Latvijas izlases sportisti distanci uzsāka daudzsološi (Gustavs Staņa pēc tiešsaistes rezultātu sniegtās informācijas pirmajā TV kontrolpunktā bija līderis, bet Anete Salava vēl vismaz divdesmit minūtes pēc starta iesaistījās cīņā par TOP3), bet absolūti labāko rezultātu sasniedza Renārs Grasis un Lūkass Siliņš. Pirmo pusi distances Lūkass Siliņš bija pārliecinošā otrajā vietā, par dažām sekundēm atpaliekot vien no zviedru sportista Ludvig Eggoy Markhester, par medaļām cīnījās arī Renārs Grasis, kurš bija ceturtais, bronzas pozīcijā esošajam šveicietim Lavio Mueller zaudējot pārdesmit sekundes. Distances pēdējā nogrieznī notika vairākas rokādes - no cīņas par godalgām izstājoties zviedru sportistam, kurš izlaida kontrolpunktu, Lavio Mueller spēja pakāpties uz pirmo vietu, otrais bija Renārs, bet trešais Lūkass. Vien pēc finiša atklājās, ka šveicietis neatļautā vietā šķērsojis ceļu, kā dēļ tika diskvalificēts, kas nozīmēja, ka, Renāram, pakāpjoties uz pirmo, bet Lūkasam uz otro vietu, Latvija izcīnījusi dubultuzvaru!

Lūkass Siliņš: “Esmu patiesi priecīgs par šodien sasniegto. Gadiem ieguldītais darbs noteikti ir atmaksājies. Distancē zināju, ka cīnos par TOP3, bet finišā īsti nebiju pārliecināts, kurā pozīcijā atrodos. To, ka esmu otrais, uzzināju tikai dažas minūtes pēc finiša. Tas, ka dalu pjedestālu ar komandas biedru un ļoti labu draugu Renāru, noteikti padara šo mirkli vēl labāku, jo  esam uz šo gājuši kopīgi jau ilgu laiku.”

Renārs Grasis: “Distanci veicu labi, sanāca pieļaut mazas kļūdiņas, pāris reizes nokritu. Finišā iebraucot, viss bija miglā tīts, jo nebiju pārliecināts, kurš esmu finišējis. Tad komentētājs pateica, ka esmu otrais, biju priecīgs. Pēc brīža Audris teica, ka šveicieša Lavio Muellera rezultāts nav ieskaitīts, un emocijas sita augstu vilni. Distancē izliku visus spēkus, kas bija."

Vidējā distancē Renārs Grasis izcīnīja piekto vietu M17 grupā, uzreiz aiz sevis vēlreiz atstājot Lūkasu Siliņu. W17 grupā atkārtoti TOP10 iekļūt izdevās Anetei Salavai, bet juniorēm Anetei Strautai un Elīzai Madsenai 23. un 24. vieta. Audris Odo Vītoliņš 32. vietā, bet pieaugušo konkurencē Nauris Neimanis ierindojās 48. vietā.

Čempionāts noslēdzās ar sacensībām stafetēs, un Latvijas jauniešu izlasei (Bruno Šterns, Renārs Grasis, Lūkass Siliņš) izdevās nosargāt pērn Madonā izcīnīto Eiropas jauniešu čempionu titulu! Savukārt W17 grupā Anetei Salavai, Anetei Vintišai un Lienei Riekstiņai izcīnīta trešā vieta Eiropas jauniešu čempionātā orientēšanās ar slēpēm!

Junioru pasaules čempionātā M20 grupā Gustavs Staņa pirmajā etapa bija trešais, taču turpinājumā tik augstu pozīciju Latvijas izlasei noturēt neizdevās. W20 grupā Latvijas komandai - Elīzai Madsenai, Anetei Strautai un Elīzei Bremzei - izdevās iespraukties TOP6 valstu ieskaitē.

Izlases treneris Nauris Neimanis par čempionātu: "Čempionāts ir izdevies. Izcīnītās medaļas jauniešu grupās ir plānveidīgā darbā sasniegtas. Junioru grupās cerības pilnībā piepildīt neizdevās. Kopumā čempionāts iezīmējās ar visai kalnainu apvidu, mainīgiem laika apstākļiem, slīdamību un iespējām slēpot apvidū ārpus trasēm. Sacensības notika viduskalnē ar vēlamu adaptāciju un uztura pielāgošanu, kas kopumā izdevās. Pirmais čempionāts, kad tika īstenoti slēpju fluora satura testi. Protams, liels prieks par ogrēniešu Bruno, Renāra un Lūkasa briedumu, spraigajā cīņā izraujot zelta medaļu stafetē. Bronzas medaļa stafetē jaunietēm, kā arī gados tik jaunās madonietes Lienes Riekstiņas un siguldietes Anetes Salavas iekļūšana TOP 10 ir atzīstams rezultāts. Junioru grupā Gustavs Staņa bija tuvu medaļai vidējā distancē, bet kritiena dēļ lauzts inventārs un sekojoša kļūda. Priecē Somijas, Norvēģijas, Čehijas un citu ski-o lielvalstu atzinīgie vārdi par progresu jauniešu grupās. Tiem seko vēlējumi neapstāties pie sasniegtā, lai atkal Latvijai būtu spēcīga pieaugušo komanda. Ar šādu mērķi kopā ar Gunāru Ikaunieku vadām Latvijas izlasi. Milzīgs paldies Paulim Bričonokam par lieliski paveikto darbu slēpju sagatavošanā sarežģītajos apstākļos un komandas dalībniekiem par pašatdevi katrā startā!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi