Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Leģendārā ātrslidotāja Pehšteina Eiropas cilvēktiesību tiesā zaudē prasību pret CAS

Leģendārā Vācijas ātrslidotāja Klaudija Pehšteina otrdien zaudēja Eiropas cilvēktiesību tiesā (ECHR) prasību pret Sporta arbitrāžas tiesu (CAS).

Vēl 2009.gadā pašlaik 46 gadus vecā Pehšteina tika diskvalificēta uz diviem gadiem par aizdomīgiem asins analīžu rādījumiem viņas bioloģiskajā pasē. Sportista kopš tā laika ir cīnījusies par savu taisnību, turklāt ārsti pēcāk konstatēja, ka nepilnības saistītas ar iedzimtību.

Tiesa, CAS tā arī neatcēla Pehšteinas sodu, ko sākotnēji bija piešķīrusi Starptautiskā Slidošanas asociācija (ISU), kā rezultātā sportistei tika liegts piedalīties 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Vāciete zaudēja arī daudzus sponsorus un bija spiesta ieguldīt tūkstošiem eiro medicīniskajās pārbaudēs un tiesu izdevumos.

ECHR gan otrdien uzsvēra, ka Pehšteina tomēr tika liegta taisnīga un publiska tiesa, kā arī piešķīra viņai 8000 eiro kompensāciju.

Vēl pirms dažiem gadiem zinātnieki atklāja Pehšteinai ģenētisku defektu, kā dēļ anormāli mainījās viņas sarkanie asinsķermenīši, kas varēja būt par iemeslu pozitīvajām dopinga analīzēm. Vēršoties tiesā, Pehšteina vēlējās no ISU par divu gadu diskvalifikāciju iegūt apmēram piecus miljonus eiro.

Savas ātrslidotājas karjeras laikā Pehšteina ieguvusi deviņas olimpiskās medaļas, no kurām piecas zelta. Tāpat viņa sešas reizes uzvarējusi pasaules čempionātā, bet kopā šajās sacensībās izcīnījusi 39 medaļas, jo sportistes kontā ir arī 20 sudraba un 13 bronzas godalgas.

Zīmīgi, ka vāciete startēja arī 2014. un 2018.gada olimpiskajās spēlēs, Phjončhanā pamanoties pirmajā desmitniekā iekļūt trīs distancēs.

Iepriekš Pehšteina paziņoja, ka vēlas turpināt savu karjeru līdz pat 2022.gada olimpiskajām spēlēm.

Otrdien ECHR arī neapmierināja skandalozā rumāņu futbolista Adriana Mutu prasību, kā rezultātā nu jau karjeru noslēgušajam futbolistam var nākties samaksāt 17,1 miljonu eiro Anglijas klubam Londonas Chelsea.

Mutu 2004.gada oktobrī tika pieķerts kokaīna lietošanā un kopš tā laika savai tā brīža komandai Chelsea par nodarīto kaitējumu ir parādā minēto naudas summu. Par šo pārkāpumu viņam piesprieda septiņu mēnešu diskvalifikāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi