Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LOK Izpildkomiteja vienbalsīgi pieprasa atjaunot bobsleja starta estakādi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas 10.decembra sēdē tika izvērtēts Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) prezidenta Jāņa Kola aicinājums iejaukties Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) plānos, kas izslēdza no Daugavas stadiona rekonstrukcijas projekta vēsturisko bobsleja starta estakādi, kura stadiona teritorijā ir atradusies kopš 1980.gada un sevišķi vasaras periodā ir nodrošinājusi kvalitatīvu treniņprocesu līdz 2017.gadam.

Daugavas stadiona rekonstrukcijas plāns paredzēja bobsleja starta estakādes izveidi, bet 2018.gadā tā no projekta tika izņemta, šo lēmumu nesaskaņojot ar bobsleja pārstāvjiem.

LBSF prezidents un LOK Izpildkomitejas loceklis Jānis Kols uzsver, ka starta estakāde no rekonstrukcijas plāna izņemta, lai tai paredzētos līdzekļus pārdalītu citām sporta būvēm objektā. “Kategoriski iebilstu pret nepārdomāto lēmumu, jo tiek grauta Latvijas bobsleja konkurētspēja pasaulē un mūsu sportistiem nebūs iespējas pienācīgi sagatavoties cīņā par medaļām. Tāpēc lūdzu LOK Izpildkomitejas atbalstu, lai atgrieztu rekonstrukcijas projektā starta estakādi vasaras (sausajiem) treniņiem”, atzīst Jānis Kols.

Daugavas stadiona direktors Guntis Zālītis un IZM Sporta departamenta direktors Edgars Severs LOK Izpildkomitejas sēdē apliecināja, ka starta estakādi var atkārtoti iekļaut projektā, rodot attiecīgu finansējumu.

LOK Izpildkomiteja vienbalsīgi atbalstīja LBSF aicinājumu un nolēma lūgt IZM veikt nepieciešamās korekcijas 2019.gada 15.februāra Grozījumos Kultūras un sporta kvartālā Grīziņkalnā teritorijas attīstības stratēģijā, atkal paredzot rekonstrukcijas projektā vietu bobsleja starta estakādei vasaras (sausajiem) treniņiem.

Tāpat LOK Izpildkomiteja ierosināja Latvijas Nacionālajā sporta padomē 2020.gada pirmajā ceturksnī izskatīt jautājumu par vasaras starta estakādes izveidi Daugavas stadionā un izvērtējot iespējas par nepieciešamo finansējumu un tā avotiem.

 

Top komentāri

Cēzers Marmelads
C
Starta estakāde nav nekāda vecu riepu bedre. Tā maksā naudu. LOK varētu uzņemties no sava budžeta, ieskaitot ziedojumus, segt kādu daļu no starta estakādes būvniecības izmaksām. Citādi uzvedas kā lūdzēji stacijas tunelī.
:)
:
Aktuālākais jautājums valstī!
VVZ
V
Bobslejs ir absolūti elitārs sporta veids, kas paredzēts priekš zīmēšanās. Valstij, kurā pat bērnu paliatīvajai aprūpei trūkst naudas, nevajag zīmēties. Iepriekšminētais attiecas arī uz visiem olimpiskajiem sporta veidiem- olimpiskais sports ir elitāra lieta, vienlaicīgi arī invalīdu kalve un izmēģinājumu lauciņš sporta farmakologiem. Tāpēc, Jāni Kol, savas ambīcijas atstāj otrās biksēs!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi