Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

M.Dukurs astoto reizi triumfē Pasaules kausā, Phjončhanā uz pjedestāla arī Tomass

Pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs piektdien izšķirošajā Pasaules kausa (PK) posmā olimpiskajā trasē Phjončhanā, Dienvidkorejā, par vienu sekundes simtdaļu pārspēja mājinieku favorītu Sunbinu Junu, tiekot pie uzvaras. Tas ļāva viņam astoto reizi pēc kārtas nodrošināt Pasaules kausu. Tikmēr trešais bija Martina vecākais brālis Tomass.

Pirmajā mēģinājumā Dukurs uzrādīja trešo starta laiku (4.65 s), finišējot pēc 50.87 sekundēm. Viņš par 0,18 sekundēm piekāpās mājinieku favorītam Junam Sunbinam, bet par 16 sekundes simtdaļām apsteidza krievu Ņikitu Tregubovu. Otrs Lavijas skeletonists Tomass Dukurs tikmēr bija sestais (+0.51). 

Otrajā braucienā Tomass, izmantojot konkurentu kļūdas, spēja pakāpties uz trešo vietu, par simtdaļu apsteidzot krievu Aleksandru Tretjakovu, bet četrām – viņa tautieti Tregubovu. Tikmēr abu līderu duelī Martins par simtdaļu apsteidza mājinieku Junu. Tomass no brāļa summā atpalika 0,65 sekundes.

Sezonas noslēguma kopvērtējumā Martins Dukurs astoņos posmos savāca 1662 punktus, bet Juns sekoja ar 1623 punktiem, kamēr trešo vietu, neskatoties pat uz viena etapa izlaišanu īslaicīgās Krievijas sportistu diskvalifikācijas dēļ, ar 1454 punktiem ieguva Tretjakovs.

Tikmēr Tomass Dukurs savāca 1218 punktus un palika devītajā pozīcijā. Viņam daudz ietekmēja Īglsas posmā, kurā sportists sākotnēji bija ceturtais, saņemtā diskvalifikācija. Bez tās Tomass Dukurs būtu guvis sesto vietu.

Martins Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā triumfējis katru reizi kopš 2010.gada un ir pārliecinošs rekordists. Piecas reizes Pasaules kausu ieguva austrietis Kristians Auers, bet neviens cits to nav ieguvis vairāk par divām reizēm.

Iepriekš tika ziņots, ka Martins Dukurs šajās sacensībās izmēģinās jaunas konstrukcijas skeletonu. Šajā trasē pēc 11 mēnešiem risināsies olimpiskās spēles.

Pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs pēc ne pārāk veiksmīgajiem sezonas pirmajiem diviem Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā šo gadu iesāka ļoti labi, jo vispirms viņš bija otrais Altenbergas trasē, bet pēc tam triumfēja sacensībās Vinterbergā un Sanktmoricā, kas ļāva atrasties vadībā Pasaules kausa kopvērtējumā. Pēc sestās vietas Kēnigszē trasē viņš vadību zaudēja, tomēr atguva to nedēļu vēlāk, kad uzvarēja sacensībās Īglsā.

Pēc tam Kēnigszē notika pasaules čempionāts, kurā Martins Dukurs aizvadīja ļoti labus pirmos divus braucienus, bet atlikušie divi bija ļoti kļūdaini, tomēr tāpat izdevās piekto reizi karjerā triumfēt pasaules meistarsacīkstēs.

Tomass Dukurs šosezon iepriekš uz goda pjedestāla bija kāpis vienīgi Eiropas čempionātā, kad Vinterbergā piekāpās vienīgi savam jaunākajam brālim. Viņš Īglsā saņēma diskvalifikāciju un sezonas noslēguma kopvērtējumā līdz ar to ierindojās tikai devītajā pozīcijā.

Pagājušajā sezonā Martins Dukurs guva kārtējo drošo uzvaru kopvērtējumā, aiz sevis atstājot Sunbinu Junu, kurš savukārt tikai par 27 punktiem apsteidza Tomasu Dukuru.

Kā vēstīts, sacensībās dāmām piektdien ar 14.vietu samierinājās latviete Lelde Priedulēna un Pasaules kausa kopvērtējumā sezonas noslēgumā palika septītajā pozīcijā.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Kārlis
K
Malači brāļi, atkal iepriecināja mūs, paldies liels!
inga
i
reiz Treķjakovs izteicās, ka Dukuri neprot zaudēt. Viedi vārdi! Dukuri kārtējo reizi to pierādīja. Malači!
Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
Slava braaljiem Dukuriem! Latvijai SLAVA! Latvijas Varonjiem Legjionaariem, 15. un 19. bataljoniem - Lettische Freiwillige Waffen-SS - SLAVA!!! Naavi vanjku-vatnjiku urlaam!!! Visi par Latviju!!! Visi kaa VIENS!!! Kaa Muuris!!! Kaa IRBE!!! PAR LATVIJU!!! Un vatnjiku vanjkaam - oraalaas un anaalaas atveres 'ciet'!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi