Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Martinam Dukuram trešā vieta Pasaules kausa sacensībās Kalgari

Latvijas vadošais skeletona braucējs Martins Dukurs piektdien izcīnīja trešo vietu Kalgari trasē notiekošā Pasaules kausa septītā posma pirmajās sacensībās.

Tikmēr par šo sacensību uzvarētāju tika kronēts krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš tādējādi palielinājis savu pārsvaru sezonas kopvērtējumā. Krievijas sportistam tā ir ceturtā uzvara šajā sezonā, bet divu braucienu summā viņš par 0,13 sekundēm apsteidza olimpisko čempionu Sunbinu Junu no Dienvidkorejas.

Savukārt M.Dukurs no uzvarētāja atpalika par 0,16 sekundēm. Pēc pirmā brauciena latvietis bija otrais, Tretjakovam zaudējot tikai 0,04 sekundes, tomēr otrais brauciens bija neveiksmīgāks, kā rezultātā viņu apsteidza Juns.

Tomass Dukurs tikmēr piektdien bija ceturtais, no uzvarētāja atpalikdams 0,67 sekundes. Abos braucienos viņš uzrādīja ceturto labāko laiku.

Lai kļūtu par Pasaules kausa ieguvēju, Tretjakovam svētdien turpat Kalgari gaidāmajās noslēdzošajās sacensībās pietiek ar ceturtās vietas iegūšanu. Viņš pēc septiņām sacīkstēm iekrājis 1494 punktus, kamēr otrais ar 1455 punktiem ir Juns, bet trešo pozīciju ar 1345 punktiem ieņem vēl viens krievs Ņikita Tregubovs, kurš piektdien bija piektais. M.Dukurs ar 1341 punktu ir ceturtais, kamēr T.Dukurs ar šosezon guvis 1072 punktus, ieņemot septīto pozīciju.

Visbeidzot Ziemeļamerikā nestartējošais Ivo Šteinbergs ar 300 punktiem ir 25.vietā.

M.Dukurs šosezon no septiņiem sacensībām četras reizes kāpis uz goda pjedestāla, taču ir guvis vienu uzvaru. Iepriekšējā posmā viņš bija vienīgais Latvijas skeletona pārstāvis, jo Tomass necīnās par augstām vietām kopvērtējumā un izvēlējās labāk sagatavoties planētas meistarsacīkstēm.

Pagājušajā sezonā 34 gadus vecais M.Dukurs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs palika ceturtajā vietā, godalgu no rokām izlaižot pēdējā braucienā, turklāt pastāvēja varbūtība, ka viņš savai sportista karjerai liks punktu. Tomēr latvietis ir apņēmies turpināt startēt un varētu piedalīties 2022.gada Pekinas Olimpiādē. Viņš savā karjerā ir ieguvis astoņus Pasaules kausus, bet pagājušajā sezonā palika ceturtais.

Tikmēr 37 gadus vecais T.Dukurs pērn Olimpiādē bija piektais, bet Pasaules kausa ieskaitē viņš pamanījās būs augstāk par savu brāli - trešais.

Nedēļas nogalē turpat Kalgari sacentīsies arī bobslejisti.

Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā marta ievadā norisināsies pasaules čempionāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi