Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Martinam Dukuram veikta ceļgala operācija

Latvijas labākie skeletonisti Martins un Tomass Dukuri Siguldā turpina gatavošanos jaunajai Pasaules kausa sezonai, kas decembra sākumā startēs tieši Latvijā. Kamēr Tomass var gatavoties ar pilnu jaudu, jaunāko brāli nedaudz piebremzē nesen veiktā ceļgala operācija, vēsta LTV Sporta studija.

Martins atklāj, ka liksta ar ceļgalu viņu piemeklējusi pavisam negaidīti. "Laikam bažījos par vienu kāju, bet piemirsu par otru. Pēc sezonas uztaisīju magnētisko rezonansi, kur neko tādu neparādīja. Sāku gatavoties jaunajai sezonai, nekādu sūdzību nebija. iespējams, saudzējot vienu celi, sagura otrs, vienubrīd sākās sāpes," viņš stāsta.

Apsekojot kāju, dakteru secinājums bijis skaidrs - jātaisa operācija. Tā nu ir veiksmīgi aiz muguras. "Tagad priekšā atlabšanas process, jau kādu otro nedēļu ar mazu progresiņu virzos uz priekšu," atklāj M. Dukurs. "Skriet vēl nevaru, bet braucu ar riteni, peldu. Šobrīd cenšos darīt visu tiktāl, kamēr es nejūtu un nesāp."

Pēc neveiksmes Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur Martins pēdējā braucienā palika bez godalgas - ceturtais, bet Tomass ierindojās piektajā vietā, brāļi sēdās pie galda ar Olimpisko vienību, lai pārrunātu turpmāko sadarbību. Galu galā izlemts startēt vēl četrus gadus. Jau iepriekš Martins neslēpa, ka mērķis ir dalība 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā, kad viņam būs nepilni 38 gadi.

Šosezon lielāko uzmanību plānots pievērst tehnikas testēšanai, tomēr uzsvars būs arī uz Eiropas un pasaules čempionātiem.

Lielākus apgriezienus treniņos skeletonisti uzņems rudenī, jo jaunā sezona sāksies vien decembrī tepat Siguldā. Tomass Dukurs atzīst, ka tas uzliek zināmu atbildību, tomēr pozitīvais ir tas, ka mājinieki oktobrī un novembrī varēs piebraukt trasi.

Martins tikmēr atzīst, ka braukt Siguldā būs papildus motivācija. Titulētais skeletonists atminas gadījumus, kad mājinieki izmantojuši dažādas viltības kā bloķējuši svaru zāles, rezervējot visus laikus, un tamlīdzīgi. Viņš no Siguldas posma sagaida, ka cīņa notiks trasē, nevis ārpus tās.

M.Dukurs karjeras laikā ticis pie divām olimpiskajām medaļām - sudrabiem 2010.gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos. Tāpat viņš ir pieckārtējs pasaules un deviņkārtējs Eiropas čempions, kā arī savā īpašumā ieguvis astoņus Pasaules kausus.

Pasaules vadošos skeletonistus un bobslejistus (aizvadīs divas divnieku sacensības) Siguldā redzēsim no 7. līdz 9. decembrim. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi