Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Martinam Iglsā uzvara, rekords un PK līdera gods, Tomass ceturtais

Pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs piektdien ar jaunu trases rekordu svinēja uzvaru Pasaules kausa (PK) 7. posmā Īglsas trasē Austrijā, bet viņa vecākais brālis Tomass dalīja ceturto pozīciju.

Pirmajā braucienā M.Dukurs pārspēja sev pašam piederošo trases rekordu, finišējot pēc 52,01 sekundes, turklāt bija otrs ātrākais starta ieskrējienā (4.79). Finišā no latvieša 0,26 sekundes atpalika PK līderis Juņs Sunbins no Dienvidkorejas, bet vēl 0,04 sekundes lēnāks bija krievs Aleksandrs Tretjakovs.

Tomass Dukurs ieņēma 6.vietu, tikai 0,02 sekundes zaudējot Ņikitam Tregubovam un Akselam Jungam, kuri dalīja ceturto pozīciju.

Otrajā braucienā Tomass krietni uzlaboja starta laiku un nosargāja vietu sešiniekā. Turklāt viņš summā apsteidza Tregubovu un beigās kopā ar Jungu dalīja ceturto vietu.

Tikmēr līderu trijniekā Tretjakovs summā spēja apsteigt Sunbinu, kas nāca par labu arī Martinam Dukuram. Latvietis aizvadīja vēl vienu teicamu braucienu, finišējot pēc 51.88 sekundēm (vēl viens rekords!) un svinot 47.uzvaru karjerā. Dukurs atguvis Pasaules kausa līdera godu.

Summā Martins Tretjakovu apsteidza par 0,58 sekundēm, bet Sunbins atpalika vēl sekundes desmitdaļu. Tomasu no bronzas šķīra tieši pussekunde.

Pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs pēc ne pārāk veiksmīgajiem sezonas pirmajiem diviem Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā šo gadu iesāka ļoti labi, jo vispirms viņš bija otrais Altenbergas trasē, bet pēc tam triumfēja sacensībās Vinterbergā un Sanktmoricā, kas ļāva atrasties vadībā Pasaules kausa kopvērtējumā. Tomēr pirms nedēļas Kēnigszē trasē, kur drīzumā notiks pasaules čempionāts, sportists palika tikai sestais.

Līdz ar uzvaru M.Dukurs atgriezies Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā. Viņa kontā ir 1437 punkti, bet par 24 punktiem mazāk ir Junam, kamēr trešo vietu ar 1280 punktiem ieņem Jungks, kurš par 18 punktiem apsteidz Tretjakovu, piektais ar 1257 punktiem ir Kristofers Grotērs, bet pirmo sešinieku ar 1210 punktiem noslēdz T.Dukurs.

M.Dukurs šosezon lūko kļūt par astoņkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, piedevām tikt pie astotā titula pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā viņš guva kārtējo drošo uzvaru kopvērtējumā, aiz sevis atstājot Sunbinu Junu, kurš savukārt tikai par 27 punktiem apsteidza T.Dukuru.

Tāpat M.Dukurs iepriekšējā sezonā ceturto reizi triumfēja pasaules čempionātā.

Pašlaik 32 gadus vecais M.Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists. Par pasaules čempionu latvietis kļuvis četras reizes - 2011., 2012., 2015. un 2016.gadā, bet 2013.gadā viņš ieguva sudrabu. Savukārt 35 gadus vecais T.Dukurs pasaules čempionātos ticis pie vienas bronzas godalgas, ko ieguva pērn.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi