Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Melbārdis: Briesmīgs otrais brauciens, esmu dusmīgs uz sevi

Latvijas bobsleja ekipāžai ar pilotu Oskaru Melbārdi svētdien Phjončhanas olimpisko spēļu četrinieku sacensībās ir nepieciešami divi perfekti braucieni, lai varētu pacīnīties par godalgām, uzskata sportists.

Jau ziņots, ka Melbārdis kopā ar stūmējiem Jāni Strengu, Daumantu Dreiškenu un Arvi Vilkasti pēc četrinieku pirmajiem diviem braucieniem ieņem dalītu piekto vietu. No pirmā trijnieka viņus šķir 0,31 sekunde.

"Klasika. Tāpat kā divniekā, tāpat arī tagad četriniekā - kļūdas otrajā virāžā un arī lejā. Briesmīgs otrais brauciens," atzina Melbārdis, kura vadītās kamanas pēc pirmā brauciena bija ceturtajā vietā. "Esmu dusmīgs uz sevi. Nevaru saprast, varbūt kaut kas ar koncentrēšanos - pieļauju muļķīgas kļūdas un neizdaru to, ko vajag izdarīt. Jādomā, kāpēc tā."

"Kļūda otrajā braucienā izsita no ritma un nevarēju savākties, lai nobrauktu trases lejasdaļu. Visu laiku pie sevis atkārtoju par kļūdu otrajā virāžā, ka klāt jau bija devītā, kur arī neizdarīju to, ko vajadzēja," neapmierināts bija Melbārdis.

Pilots, kurš izcīnīja bronzu divniekos, uzskata, ka atpalicība no pirmā trijnieka pirms olimpisko spēļu noslēdzošās dienas ir liela.

"Rīt ir vēl divi braucieni. Ko varēsim, to saķersim. Galvenais, lai nav sliktāk. Šodien daudzi "palika" otrajā virāžā. Jāredz protokols, kādas bija tendences, lai varētu vairāk spriest. Rīt vajadzēs perfektus un labus braucienus," uzsvēra Melbārdis.

Vadībā pēc diviem braucieniem atrodas vācieša Frančesko Frīdriha pilotētais četrinieks, kuram 0,29 sekundes zaudē divus stabilus braucienus aizvadījušais mājinieks Vons Jondžons, kamēr trešais vācietis Niko Valters, kurš atpaliek vēl par sešām simtdaļām.

Tikmēr Melbārdis piekto vietu dala kopā ar šveicieti Riko Peteru un vēl vienu vācieti Johannesu Lohneru.

"Korejietis jau treniņos bija labs. Drīzāk pārsteidz, ka Lohners ir tik zemu," atzina Melbārdis.

Savukārt Latvijas otrā ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani un stūmējiem Jāni Jansonu, Helviju Lūsi un Matīsu Mikni pēc pirmajiem diviem braucieniem atrodas desmitajā vietā.

Phjončhanas olimpisko spēļu noslēguma ceremonija notiks svētdien.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi