Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Melbārdis un Strenga katrs pretendēs uz naudas balvu līdz 38 418 eiro

Par Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīto bronzas medaļu bobsleja divnieku sacensībās Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis un stūmējs Jānis Strenga katrs var pretendēt uz naudas balvu līdz 38 418 eiro.

Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru paredz, ka naudas balvas Olimpiskajās spēlēs piešķir arī par iegūto otro, trešo, ceturto, piekto un sesto vietu. Šādā gadījumā piešķiramās naudas balvas apmērs nedrīkst pārsniegt 60% no iepriekšējās vietas maksimāli iespējamā naudas balvas apmēra.

Līdz ar to par izcīnīto trešo vietu gan Melbārdis, gan Strenga katrs varēs pretendēt uz naudas balvu līdz 38 418 eiro.

Sportistu treneri un apkalpojošais personāls (kopā) var pretendēt uz naudas balvu līdz 38 418 eiro, savukārt Latvijas bobsleja un skeletona federācija par sportistu sasniegumu var saņemt līdz 35 572 eiro sporta veida attīstībai un jauno sportistu sagatavošanai.

Lai varētu pretendēt uz naudas balvas saņemšanu, Sporta likumā noteiktajā kārtībā atzīta sporta federācija līdz kārtējā gada 15.oktobrim iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā iesniegumu par sasniegumiem.

Latvijas Nacionālā sporta padome, izstrādājot priekšlikumu Ministru kabinetam par naudas balvu piešķiršanu, izvērtē sacensību nozīmīgumu, sacensībās piedalījušos valstu skaitu un sportistu vai komandu skaitu. Nepieciešamo informāciju izvērtējuma veikšanai sagatavo padomes sekretariāts.

Jau ziņojām, ka Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža pirmdien izcīnīja bronzas medaļu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, no zelta medaļām atpaliekot nieka piecas sekundes simtdaļas. Latvijai šī ir pirmā godalga Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Par olimpiskajiem čempioniem kļuva Vācijas pilota Frančesko Frīdriha un kanādieša Džastina Kripsa divnieki, kuri četru braucienu summā uzrādīja identisku laiku. Frīdriha kamanas iestūma Torstens Margiss, kamēr Kripsa ekipāža stūmējs bija Aleksandrs Kopačs.

Melbārdis olimpiskajiem čempioniem četru braucienu summā zaudēja nieka 0,05 sekundes.

Latvijas vadošā ekipāža pirms izšķirošā brauciena bija ceturtajā vietā, bet ceturto braucienu aizvadīja teicami, izraujot bronzas medaļu, turklāt bija reāla pretendente arī uz olimpiskā čempiona titulu.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi