Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Melbārdis un stūmēji oficiāli tikuši pie Soču zelta un bronzas

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) apstiprinājusi 2014.gada Soču olimpisko spēļu bobsleja sacensību rezultātus, kas latviešu pilotam Oskaram Melbārdim nozīmē zelta iegūšanu četriniekos un bronzas saņemšanu divniekos, ziņo Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Zelts četriniekos līdz ar to pienākas arī Melbārža stūmējiem Daumantam Dreiškenam, Jānim Strengam un Arvim Vilkastem, kamēr Dreiškenam tiek arī bronza divniekos.

SOK Izpildkomitejas sēdē trešdien tika skatīts jautājums par medaļu pārdalīšanu Soču ziemas olimpiskajās spēlēs. Pēc krievu sportista Aleksandra Zubkova diskvalifikācijas un viņa rezultātu anulēšanas SOK Izpildkomiteja oficiāli apstiprina, ka olimpiskais čempions no šī brīža ir Melbārdis ar stūmējiem Dreiškenu, Vilkasti un Strengu, kā arī Melbārdis duetā ar Dreiškenu ir izcīnījuši Soču ziemas olimpisko spēļu bronzas medaļas bobsleja divnieku sacensībās.

Sākotnēji Latvijas sportisti četriniekos bija otrie, bet divniekos - piektie, bet diskvalifikāciju saņēma arī cits krievu pilots Aleksandrs Kasjanovs, kura vadītā ekipāža bija ceturtā.

Līdz šā gada maijam jaunajiem olimpiskajiem čempioniem ir jāsniedz atbilde - kā un kādos apstākļos viņi vēlas saņemt savas medaļas. Piedāvājumā ir četras izvēles iespējas: nākamajās olimpiskajās spēlēs/Jaunatnes olimpiskajās spēlēs; olimpiskajā muzejā Lozannā, Šveicē; nākamajā pasaules čempionātā bobslejā vai nozīmīgā Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas un/vai LOK pasākumā.

Līdz ar to Melbārdis un viņa stūmēji kļuvuši par pirmajiem ziemas olimpisko spēļu čempioniem Latvijas vēsturē pēc neatkarības atjaunošanas.

Pērn viņš kopā ar Strengu izcīnīja Phjončhanas olimpisko spēļu bronzu divnieku sacensībās.

Melbārdis ar Dreiškenu, Strengu un Vilkasti ir arī 2016.gada pasaules čempioni. Pirms četriem gadiem viņš triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā kā divnieku, tā četrinieku konkurencē.

Šo sezonu 31 gadu vecais bobslejists izlaida, iziedams rehabilitāciju pēc muguras operācijas.

Bobsleja četrinieku sacensībās Sočos trešie bija nu jau mūžībā aizgājušais amerikāņu pilots Stīvens Holkombs ar saviem stūmējiem, kuri tagad tiks pie sudraba godalgām. Savukārt bronza tagad pienākas brita Džona Džeksona četriniekam. 14.vietu četrinieku sacensībās Sočos izcīnīja latviešu pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Vairi Leibomu un Raivi Broku.

Tikmēr divniekos par olimpisko čempionu kļuvis šveicietis Beāts Hefti, sudrabu ieguvusi Holkomba ekipāža, bet bronzu - Melbārža bobs. Divniekos 16.vietu izcīnīja Ķibermanis ar stūmēju Leibomu.

Aizpērn SOK anulēja Zubkova un viņa ekipāžu gūtos rezultātus Soču Olimpiādē, jo bijusi manipulācija ar sportistu dopinga analīzēm, tās aizvietojot ar "tīrām" provēm.

Zubkovs pēc diskvalifikācijas saņemšanas vērsās arī Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), tomēr viņa apelācija netika apmierināta. Tā savukārt tika apmierināta krievu skeletonistam Aleksandram Tretjakovam, kurš Sočos guva zeltu, apsteidzot Martinu Dukuru, lai gan arī šis Krievijas sportists sākotnēji saņēma diskvalifikāciju no SOK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi