Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Melbārža četrinieks Eiropas kausa trešajā posmā izcīna astoto vietu

Bobsleja pilota Oskara Melbārža četrinieks ar stūmējiem Edgaru Pirogu, Edgaru Nemmi un Māri Priekuli sestdien Vācijā notiekošajā Eiropas kausa trešā posma sacensībās izcīnīja astoto vietu.

Melbārža ekipāža pirmajā braucienā startā uzrādīja vien 12.ātrāko rezultātu, bet finišu sasniedza 11.pozīcijā. Otrajā braucienā starts padevās krietni labāks, uzrādot dalītu trešo labāko laiku, finišējot piektajā vietā.

Uzvaru pirmajā braucienā izcīnīja vācieša Jonasa Januša ekipāža, bet otrajā triumfēja viņa tautietis Hans Peters Hanighofers. Divu braucienu summā labāks izrādījās Janušs, kurš otrās vietas ieguvēju Rostislavu Gajtjukeviču no Krievijas apsteidza par 0,17 sekundēm, kamēr trešo pozīciju izcīnīja Hanighofers, no tautieša iepaliekot par 0,20 sekundēm.

Tikmēr Melbārdis divu braucienu summā uzvarētājam zaudēja 0,59 sekundes, kas ļāva ieņemt astoto pozīciju starp 17 finišu sasniegušajām ekipāžām.

Svētdien bobsleja četrinieki vēlreiz dosies trasē.

Sarunā ar Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju (LBSF) izlases galvenais treneris Jānis Skrastiņš pauda, ka sasniegtais rezultāts neesot nemaz tik slikts, jo sezonas mērķi ir pavisam citi.

"Galvenais, lai Oskars ieiet formā, katru reizi jau mēģinām ko jaunu ar ekipāžu. Ir jau arī šādas tādas kļūdiņas, iemaņas atgriežas ar laiku, mēs ceram, ka viņš atgūs formu līdz pasaules čempionātam - tāds ir mērķis," LBSF citē trenera teikto.

"Reizēm te sniga, pirmajā braucienā tas krietni ietekmēja mūsējo starta laiku, otrajā jau bija labāk, gan laika apstākļi tobrīd, gan arī līdz ar to starts un pats brauciens. Pēc vakardienas kritiena Melbārdim viss kārtībā, stūmējam Intaram Dambim šodien tāds stīvāks kakls, bet viss būs kārtībā."

Jau ziņots, ka piektdien Melbārža un Intara Dambja divnieku ekipāža Eiropas kausa trešā posma pirmajās divnieku sacensībās kopvērtējumā ieņēma 19.pozīciju, kamēr vēl no Latvijas ekipāžām pilots Dāvis Kaufmanis ar stūmēju Arni Bebrišu ieņēma devīto pozīciju, bet vietu zemāk bija Helvijs Babris un Edgars Nemme. Ceturtais Latvijas divnieks Emīls Cipulis un Ivo Dans Kleinbergs pirmajā braucienā krita un finišēja 26.vietā 30 ekipāžu konkurencē, pie otrā brauciena netiekot.

Abos braucienos nepārspēts bija vācietis Rihards Elsners.

Melbārdis sacensību apritē atgriezās novembra beigās, kad izcīnīja otro vietu Eiropas kausa pirmajās divnieku sacensībās, bet četriniekos bija astotais. Otrajā etapā viņš divniekos bija otrais un ceturtais, bet četriniekos - piektais.

Eiropas kausu sezona sākās Lillehamerē, bet šogad vēl turpināsies divās Vācijas trasēs Vinterbergā un Kēnigszē.

Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis līdz Jaunajam gadam startēs Eiropā un pēc tam ar treneri lems par Latvijas izlases sastāvu startiem pasaules un Eiropas kausa sacīkstēs janvārī un februārī.

pievienots trenera komentārs

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi