Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Olimpiskais čempions Frīdrihs: Siguldas trase pirmajā dienā šķita muļķīga

Olimpiskajam čempionam bobslejā Frančesko Frīdriham Siguldas trase ar katru braucienu iepatikusies arvien vairāk, lai gan pirmajā dienā pat šķitusi muļķīga.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē notikušajās Pasaules kausa divnieku sacensībās Frīdirhs izcīnīja divas uzvaras, atstādams aiz sevis mājinieku favorītu Oskaru Ķibermani.

Siguldas trase Pasaules kausu bobslejā vīriem uzņēma pirmo reizi vēsturē.

"Pirmajā dienā man trase šķita muļķīga, taču ar katru treniņbraucienu man tā iepatikās arvien vairāk. Trase ir ļoti forša, bet tajā pat laikā grūta, jo ir daudz jāstūrē. Viena kļūda maksā ļoti daudz. Ja gribi labu rezultātu, ir labi jāaizvada visi braucieni, bet šeit tas ir grūti," stāstīja Frīdrihs.

Kā ierasts, vāciešu kamanas trases beigu daļā uzrādīja lielākus ātrumus nekā pārējie, taču Frīdrihs to komentēja ļoti diplomātiski.

"Domāju, ka riskēju vairāk nekā Ķibermanis, tāpat trases beigu taisnēs kamanas slīdēja ātrāk. Pirms tam nedaudz analizējām trasi, kā arī bija par sešiem braucieniem vairāk nekā parasti," skaidroja vācietis.

Pašlaik 28 gadus vecais Frīdrihs februārī kļuva par olimpisko čempionu divniekos un četriniekos. Viņš ir arī iepriekšējo trīs pasaules čempionātu uzvarētājs divnieku sacensībās, bet planētas meistarsacīkstēs kopā iekrājis septiņas zelta medaļas.

"Ceram, ka varēsim arī sezonas turpmākajās sacensības aizvadīt divus labus braucienus. Sezonas mērķis ir goda pjedestāls pasaules čempionātā, varbūt pat zelts," pauda titulētais bobslejists.

Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Nākamajā posmā Vācijas trasē Vinterbergā notiks divas sacensības četriniekiem.

"Mana īstā mājas trase ir Altenberga, bet arī Vinterbergu par tādu var uzskatīt. Četrinieku sacensības būs ļoti sīvas, tikai pāris sekundes simtdaļas šķirs ekipāžas. Domāju, ka nākamajā nedēļā būs labas sacensības," atzīmēja Frīdrihs.

"Četriniekos ir 4-5 piloti, kuri var izcīnīt uzvaru. Ja labi uzstumj kamanas, tad var izcīnīt uzvaru. Tie varam būt mēs vācieši, Ķibermanis, Džastins Kripss vai krievu čalis [Aleksandrs Kasjanovs]. Šobrīd neko nevaru pateikt, to mēs redzēsim nākamajā nedēļā," turpināja Frīdrihs.

Divas septītās vietas divnieku sacensībās nedēļas nogalē izcīnīja jaunais pilots Ralfs Bērziņš, kuram tā bija debija Pasaules kausā. Tikmēr Latvijas izlases līderis Oskars Melbārdis sakopj savu veselību un šo sezonu pat varētu izlaist pilnībā.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem līderis ar 450 punktiem ir Frīdrihs, kuram ar 420 punktiem seko Ķibermanis.

Sezonas turpinājumā notiks vēl divi etapi Vācijā, bobslejistus un skeletonistus uzņemot Altenbergas un Kēnigszē trasēm, janvāra vidū sportisti spēkosies Īglsas trasē Austrijā, mēneša beigās būs sacensības Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies pasaules čempionāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi