Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Izlases pirmais pilots Oskars Melbārdis (att. centrā) sekmīgi ir atlabis pēc pagājušajā vasarā izdarītās muguras operācijas un ir gatavs cīnīties par pjedestālu pasaules čempionātā

PČ bobslejā: Melbārdis&Co pret vācu mašīnu

Šajā nedēļas nogalē pasaules čempionātā Vācijas trasē Kēnigszē pretī mājiniekiem un citiem medaļu pretendentiem stāsies arī visas trīs labākās Latvijas bobsleja divnieku ekipāžas.

Sestdien un svētdien tiks aizvadīti kopumā četri braucieni, abas dienas sacensību sākums plkst. 11.30, tiešraide LTV 7.kanālā. Sacensībām pieteiktas 36 ekipāžas. Ar 7.starta numuru trasē dosies Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis, 16.numurs Uģim Žaļimam ar Jāni Jansonu, bet 20.numurs Oskaram Melbārdim ar Jāni Strengu, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija. 

Lai gan iepriekš Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis atzinis, ka sacensību pārcelšana no Sočiem uz Kēnigszē, kur allaž ļoti labi startē mājinieki, ir mūsējiem vissliktākais variants, pirms sezonas galvenā starta Latvijas nometnē valda piesardzīgs optimisms.

Treniņos latvieši brauc atzīstami, pēdējā dienā Melbārža ekipāžai pat 1. un 2. laiks. "Jā, iet mums tīri labi, bet svarīgi jau būs, kā mūsu piloti sacensībās izbrauks atslēgas vietas," laikrakstam Diena skaidroja Prūsis. Viņš uzskata, ka par uzvaru cīnīsies Vācijas piloti Frančesko Frīdrihs un Johanness Lohners. Cerams, arī kāda no mūsu ekipāžām.

Vēl janvāra beigās Kēnigszē uzņēma Pasaules kausa (PK) posmu, kurā uzvarēja Lohners, bet otro vietu dalīja Frīdrihs un amerikānis Stīvens Holkombs. Desmitniekā toreiz iebrauca visas trīs Latvijas ekipāžas - piektais Ķibermanis, sestais Melbārdis, devītais Žaļims.

Šosezon divniekos trīs reizes uz pjedestāla kāpis Holkombs, bīstams var būt austriešu jaunais pilots Benjamins Maiers, atsevišķos posmos divniekos izšauj Krievijas līderi Aleksandrs Kasjanovs un Aleksejs Stuļņevs, kanādietis Džastins Kripss. Pēdējā laikā ļoti nestabili brauc Šveices pirmais numurs Riko Peters un Korejas līderis Vons, kuri sezonas sākumā bija starp labākajiem.

Kā zināms, Latvijas komanda nedevās uz pirmajiem PK posmiem Ziemeļamerikā, bet cīņā iesaistījās līdz ar sacensību seriāla atgriešanos Eiropā. Ķibermanis divniekos vispirms divreiz kāpa uz goda pjedestāla (trešās vietas Altenbergā un Vinterbergā), sekoja piektās vietas Sanktmoricā un Kēnigszē, bet pēdējā posmā Īglsā līdz šim zemākā pozīcija - astotais.

Tikmēr augšupejoša līkne ir izlases līderim Melbārdim, kurš sezonas sākumā vēl atkopās pēc muguras operācijas. Sacensību apritē atgriezies ar 13.vietu Altenbergā, viņš izlaida nākamo posmu, lai labāk piebrauktu Sanktmoricas trasi, startējot Eiropas kausa posmos. Pilnvērtīga atgriešanās PK apritē turpinājās ar sestajām vietām divniekos Sanktmoricā un Kēnigszē, bet pēdējā posmā Īglsā viņam kopā ar Jāni Strengu izdevās aizsniegties līdz sudrabam. Prūsis apstiprina, ka šī ekipāža kopā startēs arī pasaules meistarsacīkstēs. Ķibermani jau tradicionāli iestums Matīss Miknis, bet Žaļimu - Jānis Jansons.

Stabils divniekos ir Žaļims, kurš visos piecos startos iebraucis desmitniekā. Augstākā vieta - piektā - viņam Vinterbergā.

Vēl pēc nedēļas turpat Kēnigszē notiks pasaules čempionāts četrinieku ekipāžām un arī skeletonā, kur starp galvenajiem favorītiem uz uzvaru būs mūsu Martins Dukurs.

Sezonu mūsu ledus trašu sportisti noslēgs marta otrajā pusē, kad olimpiskajā Phjončhanas trasē Korejā notiks PK noslēdzošais posms.

Pievienota informācija par Latvijas sportistu starta numuriem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi