Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Pirmais ledus Siguldā

Latvijas skeletonisti pēc vasaras fiziskās sagatavotības treniņiem sākuši braucienus Siguldas trasē, otrdien vēsta laikraksts Diena.

Izjūtas nekur nav pazudušas, bet galvenais patlaban ir notestēt tehniku – pēc pirmās treniņu dienas Siguldas trasē Dienai atzina brāļi Martins un Tomass Dukuri. Latvijas skeletona izlase pirmdien no dāmu estakādes veica pirmos braucienus trasē. 20. oktobrī skeletonisti dosies iemēģināt Phjončhanas trasi Korejā, kur nākamā gada februārī sadalīs 2018. gada olimpisko spēļu medaļu komplektus. 

Siguldā pirmdien spīdēja saulīte, bet termometra stabiņš trases starta zonā norādīja uz +10 grādiem. "Liels ieguvums mums ir pārsegums, kas neļauj saulei iespīdēt trasē. Es domāju, ka pēc pāris dienām brauksim jau no augšas," skaidroja trases direktors un skeletonistu treneris Dainis Dukurs. 

Smaidīgs starta zonā ar planšeti rokā bija skeletonistu fiziskās sagatavotības treneris Mihails Arhipovs, kurš pēdējos gadus dod padomus arī braukšanas niansēs. Rīta cēlienā skeletonisti trenējās starta estakādē, tāpēc vispirms gribējās uzzināt, kā pēc ceļgala krustenisko saišu pārraušanas veicies Leldei Priedulēnai. "Viss ir labi," pārliecinoši apgalvoja Miha. Lai būtu lielāka ticamība, Arhipovs atvēra planšeti un rādīja nofilmēto materiālu. "Redzi, ka Lelde jau skrien un bez problēmām ieguļas kamanās. Rezultāts gan vēl ir divas desmitdaļas sliktāks, bet pirmajai reizei tas ir normāli."

Tikmēr trases informators jau ziņoja pirmā brauciena starta secību. Gods pirmajam 2017./2018. gada sezonā veikt nobraucienu Siguldas trasē tika uzticēts ukraiņu skeletonistam Vladimiram Hevaškevičam. Jau otro gadu pēc kārtas Siguldas trasē Hevaškevičs brauca pirmais. Atšķirībā no mūsējiem, kuri Phjončhanā mērķē uz augstām vietām, ukrainim sezonas uzdevums ir kvalificēties olimpiskajām spēlēm. 

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi