Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Prūsis: Ķibermaņa traumas ārstēšana nozīmē četras nedēļas bez sportošanas

Latvijas šā brīža labākā bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa savainojuma ārstēšana varētu aizņemt četras nedēļas, sarunā ar aģentūru LETA pirmdien prognozēja Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Savainojumu Ķibermanis guva svētdien Pasaules kausa ceturtā posma četrinieku sacensībās Francijas trasē Laplaņā, pastiepjot kājas muskuli. Tas gan netraucēja ekipāžai finišēt trešajā vietā, taču tagad sportistu gaida piespiedu miera periods.

"Mani arī interesē, kāds ir Ķibermaņa veselības stāvoklis," sev raksturīgajā manierē uz notiekošo skatās Prūsis, bilstot, ka pie ārstiem nedosies. "Mūsu ārsts ir līdzi paņemtais leikoplasts un "zeļonka". Šai kaitei ir klasiska recepte - apmēram četras nedēļas bez sportošanas."

Domājot par iespējām sezonas turpinājumā, treneris neizskata iespēju uz kādu laiku aizstāt Ķibermani ar olimpisko čempionu Oskaru Melbārdi, kurš pēc atgūšanās no savainojuma šo sezonu aizvada Eiropas kausa sacensībās, un paredzams, ka startēs arī šīs nedēļas beigu posmā Siguldā.

"Tas Latvijai neko nedos, arī domājot par turpmāko ekipāžu skaitu Pasaules kausā, jo punktus tāpat skaita katram pilotam atsevišķi," bilst treneris.

Pagaidām vēl nav zināms, vai Bērziņam varētu tikt piešķirta Ķibermaņa tehnika, kā arī stūmēji. Par labu startēšanai pašreizējā sastāvā gan liecina jau janvāra beigās un februāra sākumā paredzētās pasaules un Eiropas junioru meistarsacīkstes, kurās četrinieks var piedalīties tādā sastāvā, kādā startēja vēl iepriekšējā Pasaules kausa posmā, Ralfam Bērziņam palīdzot bobu iestumt Edgaram Nemmem, Dāvim Spriņģim un Edgaram Pirogam.

Sezona pagaidām Prūsim šķiet laba: "Vērtējot arī Eiropas kausus, domāju, ka kopumā ir labi. Protams, vienmēr gribas labāk, taču vērtēju ar plusa zīmi."

Tāpat vienmēr varētu būt labāka tehnika, ar ko bobslejisti traucas lejup pa trasi: "Tas vienmēr būs procesā, un vienmēr kādam dzenamies pakaļ, šobrīd - vāciešiem."

Kamēr Eiropas kausos trīs Latvijas divnieki šonedēļ plāno startēt Siguldā, Pasaules kausa posmā Īglsas trasē Austrijā vienīgais Latvijas pilots būs 22 gadus vecais Ralfs Bērziņš.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi