Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rastorgujevs iedzīšanā izcīna 19.vietu

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Austrijā Pasaules kausa otrā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās izcīnīja 19.vietu, savu piektdienas sniegumu sprinta sacensībās uzlabojot par 20 pozīcijām.

Uzvaru svinēja iepriekšējās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvējs Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, otro vietu ieguva Krievijas sportists Aleksandrs Loginovs, bet bronza francūzim Emiljēnam Žaklēnam, kuram šis bija pirmais pjedestāls karjerā.

J.T.Bē četrās šautuvēs nekļūdījās ne reizi un distanci veica 28 minūtēs un 16 sekundēs, svinot savu 41.karjeras uzvaru Pasaules kausos, bet šosezon tas bija jau trešais panākums. Loginovs viņam zaudēja nepilnas 49 sekundes, bet Žaklēns bija par minūti un četrām sekundēm lēnāks.

Uzreiz aiz pjedestāla finišēja slovēnis Jakovs Faks, piekto vietu izcīnīja francūzis Simons Destjē, bet pirmo sešinieku noslēdza uzvarētāja brālis Tarjejs Bē.

Rastorgujevs pirmajās divās šautuvēs no guļus stāvokļa bija nekļūdīgs, to pašu iespējot arī trešajā ugunslīnijā, taču perfektā bilance pārtrūka pēdējā šautuvē, kur pieļauta viena kļūda. Ar šādu sniegumu Latvijas sportists finišu sasniedza 19.vietā, līderim zaudējot divas minūtes un 24,5 sekundes. Alūksnietis savu sniegumu sprintā (39.vieta) uzlaboja par 20 pozīcijām, kas bija absolūti labākais sniegums starp pirmajā divdesmitniekā finišējušajiem sportistiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā ar 151 punktu pirmo vietu ieņem J.T.Bē, tālāk ar 135 seko Destjē, bet labāko trijnieku ar 131 punktu noslēdz Martēns Furkads no Francijas. Rastorgujevs iekrājis 32 punktus un ierindojas 28.vietā.

Jau ziņots, ka Rastorgujevs piektdien desmit kilometru sprinta sacensībās neaizvēra trīs mērķus un ieņēma 39.vietu, knapi finišēdams punktos.

Uzvaru izcīnīja iepriekšējās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvējs J.T.Bē no Norvēģijas, kuram Rastorgujevs zaudēja vienu minūti un 36 sekundes - deficītu, ar kādu alūksnietis uzsāka iedzīšanu.

Tikmēr Roberts Slotiņš ieņēma 100.vietu, bet Aleksandrs Patrijuks bija 106.pozīcijā, apsteidzot trīs konkurentus no Ķīnas, Igaunijas un Serbijas. Iedzīšanai kvalificējās 60 labākie biatlonisti.

Pirmajā posmā Rastorgujevs sprintā izcīnīja 18.vietu, bet individuālajā distancē bija 34.pozīcijā. Patrijukam šajās disciplīnās bija 83. un 100.vieta, bet Slotiņš pēc 95.pozīcijas sprintā, individuālajā distancēs krita jau pirmajā aplī.

Jau ziņots, ka Baiba Bendika piektdien izcīnīja 36.vietu 7,5 kilometru garajā sprinta distancē, bet uzvaru sacensībās izcīnīja Lielā kristāla globusa ieguvēja Doroteja Vīrere no Itālijas. Tikmēr Jūlija Matvijenko starp 105 distancē pieteiktajām sportistēm finišēja 89.vietā. Savukārt sestdien Bendika startēja arī Starptautiskās biatlona savienības (IBU) kausā, kurā viņa izcīnīja 22.vietu.

Bendikai iedzīšana būs svētdien, kad 4x7,5 kilometru stafetē cīnīsies Latvijas vīri. Pēc šī posma biatlonisti dosies uz Legrānu-Bornānu, Francijā, kur nākamnedēļ notiks sezonas trešais etaps.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi