Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rastorgujevs neaizver pēdējo mērķi un sprintā izcīna 16.vietu

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Rūpoldingā izcīnīja 16.vietu Pasaules kausa piektā posma desmit kilometru sprinta sacensības.

Rastorgujevs šaušanā guļus bija nekļūdīgs, bet stāvus neaizvēra pēdējo no pieciem mērķiem, kā dēļ bija spiests mērot soda apli. Sacensību uzvarētājām Martēnam Furkadam no Francijas viņš zaudēja 50,5 sekundes, bet pirmais desmitnieks bija 16 sekunžu jeb mazāk kā viena soda apļa attālumā.

Pirmais trijnieks šāva nekļūdīgi, Furkadam finišējot pēc 22 minūtēm un 41,5 sekundēm. Tikai 3,1 sekundi viņam zaudēja vēl viens francūzis Kventins Fijons-Majē, bet 12 sekundes lēnāks bija vācietis Benedikts Dolls.

Vairāk kā desmit sekundes pirmajam trijniekam zaudēja norvēģis Vetle Šostads Kristiansens, bet piekto vietu dalīja vēl divi francūži - Simons Destjē un Fabjēns Klods.

Tikmēr Edgars Mise šāva nekļūdīgi, taču lēnais slēpojums neļāva pacīnīties par vietu iedzīšanā, viņam no pirmā sešdesmitnieka atpaliekot aptuveni vairāk kā pusminūti un ieņemot 83.vietu. Savukārt Aleksandrs Patrijuks kļūdījās divreiz, uzvarētājam zaudējot vairāk kā trīs minūtes un ieņemot 99.pozīciju 111 biatlonistu konkurencē.

Trasē Rastorgujevam bija 11. ātrākais solis, bet Mise un Patrijuks bija starp lēnākajiem desmit sportistiem.

Svētdien iedzīšanā solās būt gana aizraujošas sacensības, jo 60 sportisti distanci uzsāks ar divu minūšu intervālu.

Sprintā kopvērtējuma līderis ar 220 punktiem ir Furkads, otrais ar 193 punktiem ir Destjē, bet par diviem punktiem mazāk ir Aleksandram Loginovam no Krievijas, kurš šodien bija 11.vietā. Rastorgujevs ticis pie 78 punktiem, kas dod 22.vietu.

Visu disciplīnu summā pirmo trijnieku aizņēmuši francūži - līderim Furkadam ir 447 punkti, otrais ar 392 punktiem ir Destjē, bet trešo vietu ar 382 punktiem ieņem Fijons-Majē. Astoņus punktus aiz pirmā trijnieka ir pērnās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvējs Juhanness Tīngnēss Bē, kurš pirmajos divos posms ģimenes apstākļu dēļ nestartē. Rastorgujevs guvis 115 punktus un ir 25.vietā.

Iepriekšējā posmā, kas norisinājās Vācijas trasē Oberhofā, Rastorgujevs sprintā ar trim kļūdām šautuvē ieņēma 18.vietu, atkārtojot sezonas labāko sasniegumu Pasaules kausa mačos. tādu pašu vietu sprintā viņš ieņēma arī sezonas pirmajā posmā Zviedrijas pilsētā Estešundā. Hohfilcenē sprintā viņš finišēja 39.vietā, Francijas trasē Legrānā-Bornānā šajā disciplīnā viņš ierindojās 36.vietā.

Patrijuks Estešundā sprintā ieņēma 83., Hohfilcenē 106., Legrānā-Bornānā 90. un Oberhofā 92.vietu. Savukārt Misem tā šosezon būs debija Pasaules kausā kādā no individuālajām disciplīnām. Latvijas stafetes komandas sastāvā viņš jau šosezon ir startējis.

Piektdien un sestdien notiks sacensības stafetēs dāmām un kungiem, bet svētdien - iedzīšanā.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi