Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rastorgujevs pasaules čempionātā vasaras biatlonā sprintā finišē otrais, bet tiek diskvalificēts

Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs sestdien Slovākijā pasaules čempionātā vasaras biatlonā 7,5 kilometru sprinta sacensības noslēdza otrajā pozīcijā, taču saņēma diskvalifikāciju.

Sportistiem sacenšoties ar rollerslēpēm, Rastorgujevs pirmajā ugunslīnijā bija nekļūdīgs, bet otrajā neaizvēra vienu mērķi. Noslēgumā uzvaru izcīnījušajam beļģim Florānam Klodam, kurš šāva precīzi un finišēja 17 minūtēs un 52,6 sekundēs, viņš zaudēja 20,1 sekundi, taču saņēma diskvalifikāciju par to, ka, atstājot šautuvi, viņa šautene bija nepareizā pozīcijā, kas neatbilst drošības noteikumiem.

Līdz ar to otrais bija lietuvietis Vītauts Stroļa, kurš zaudēja 27,1 sekundi, bet vēl divas sekundes atpalika zviedrs Jespers Nēlins. Abi mēroja pa vienam soda aplim.

Renārs Birkentāls ar vienu kļūdu ugunslīnijā zaudēja vienu minūti un 4,6 sekundes, kas deva 13.vietu, bet Aleksandrs Patrijuks neaizvēra septiņus mērķus, zaudēja vairāk nekā trīsarpus minūtes un bija 62. no 67 startējušajiem biatlonistiem.

Sievietēm sešus kilometru sprintā uzvarēja igauniete Tūli Tomingasa ar vienu kļūdu šautuvē un finišu 16 minūtēs un 51,5 sekundēs. Precīzi šāvušās vāciete Līza Marija Šparka un čehiete Tereza Vinklārkova zaudēja attiecīgi 1,9 un 13,5 sekundes.

Annija Keita Sabule mēroja divus soda apļus un zaudēja divas minūtes un 15, sekundes, ieņemot 27.vietu. Sandra un Sanita Buliņas neaizvēra pa pieciem mērķiem, zaudējot vairāk nekā trīs minūtes - viņām attiecīgi 42. un 46.vieta no 57 sportistēm.

Jau ziņots, ka piektdien Rastorgujevs uzvarēja supersprintā.

Sacensības Osrblī beigsies svētdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi