Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rastorgujevs un Bendika stafetē labāko astoņniekā

Trīsreiz krita pirmajā aplī, taču tik un tā sasniedza visu laiku labāko rezultātu šajā disciplīnā. Latvijas biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika pasaules čempionātā (PČ) Nove Mesto Morāvijā (Čehijā) individuālajā jauktajā stafetē ieņēma astoto vietu.

Latvijas komandai individuālā stafete sākās pagalam neveiksmīgi. Pirmo reizi Rastorgujevs krita jau pašā sākumā. Pēc finiša sarunā ar Latvijas Televīziju Andrejs skaidroja, ka viņu ir nogāzis ASV biatlonists un laika izteiksmē zaudējums esot mērāms no 25 līdz 30 sekundēm. Konkurenti slīdēja lejup no kalna, turpretī Rastorgujevs pēc kritiena apstājās.

Otrajā reizē Latvijas biatlonists pēc nelielas aizķeršanās atbalstījās uz ceļgala, un vēl vienā trases vietā pret kalnu bija trešais kritiens. Par spīti likstām, stafetes posmu Andrejs beidza 11. pozīcijā, no pozīcijas guļus un stāvus aizverot visus mērķus. Bendikai tik labi ugunslīnijā nesekmējās. Pozīcijā guļus nācās izmantot trīs, stāvus – divas rezerves patronas, un stafeti viņa nodeva 15. vietā. Andrejs arī otrajā piegājienā aizvēra visus desmit mērķus un komandu pacēla uz 10. vietu. Baiba no pozīcijas guļus izmantoja divas rezerves patronas, taču pēdējā ugunslīnijā bija nekļūdīga un komandu pacēla uz astoto vietu. Tā ir visu laiku augstākā individuālajā stafetē. Iepriekšējais labākais sasniegums bija 10. vieta.

Sestdien Latvija būs pārstāvēta abās klasiskajās sieviešu un vīriešu stafetes sacensībās, savukārt svētdien distancēs ar kopējo startu dalībnieku sarakstā ir Bendika un Rastorgujevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi