Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Slovēnijas izlases hokejists Jegličs pieķerts dopinga lietošanā

Slovēnijas hokeja izlases 29 gadus vecais uzbrucējs Žiga Jegličs pieķerts aizliegto vielu lietošanā, līdz ar to viņš dalību Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ir noslēdzis un dosies mājās.

Slovēnijas izlase otrdien izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā plkst.9.40 pēc Latvijas laika sāks spēli pret Norvēģiju, cenšoties tikt ceturtdaļfinālā.

Hokejista organismā konstatēta aizliegtā viela fenoterols, ko izmanto elpvadu slimības gadījumā.

Par Jegliča pozitīvo dopinga provi otrdien paziņoja Sporta Arbitrāžas izbraukuma komisija, kura darbojas Phjončhanā, hokejistam piespriežot pagaidu diskvalifikāciju. Tāpat spēlētājam 24 stundu laikā jāpamet olimpiskais ciemats.

Hokejists jau atzinis, ka pieļāvis kļūdu, tāpēc nepieprasīja B proves pārbaudi. Viņš neslēpj, ka lietojis astmas medikamentus, ko vēl pērn izrakstījis ārsts pēc dzimtenē veiktām pārbaudēm. Jegliča kļūda bijusi tā, ka viņš nav norādījis un informējis Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA), ka šo medikamentu lietojis terapeitiskos nolūkos.

"Dopinga pārbaude man tika veikta 16.februārī, urīna analīzē konstatējot aizliegtas vielas klātbūtni. Pērn pēc pārbaudēm man ārsts izrakstīja medikamentu astmas ārstēšanai, ko līdz šim arī lietoju. Diemžēl, bet aizmirsu norādīt par šī medikamenta lietošanu, tāpēc tam nebija piešķirts terapeitiskais lietošanas izņēmums. Atvainojos visiem, kuriem šis pārkāpums ir sagādājis vilšanos, bet es piekrītu visām tālākajām antidopinga procedūrām," Jegličs norādīja, ka ir gatavs saņemt sodu, par kuru būs jālemj Starptautiskajai Ledus hokeja federācijai (IIHF).

Jegličs, kurš šo sezonu sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Ņižņijnovgorodas Torpedo, bet pēc tam pārcēlās uz Ņižņekamskas Ņeftehimik vienību, piedalījās savās otrajās olimpiskajās spēlēs. Līdz šim Phjončhanā aizvadītos trīs mačos viņš bija guvis vienus vārtus, iemetot uzvaru nesošo "bullīti" panākumā pār Slovākiju (3:2).

Šī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ir jau trešā dopinga lieta, jo pirms tam pozitīvas analīzes bija Japānas šorttrekistam Kei Saito, kurš spēlēs vēl nepaguva piedalīties, kā arī Olimpiskajam sportistam no Krievijas Aleksandram Krušeļņickim, kurš kērlinga jaukto pāru sacensībās izcīnīja bronzu. Krušeļņickim analīzēs tika konstatēts meldonijs.

Pirms četriem gadiem olimpiskajās spēlēs Sočos hokeja turnīrā tika konstatēti vairāki aizliegto vielu lietošanas gadījumi, tostarp arī divi Latvijas izlasē, jo pozitīvas analīzes bija Vitālijam Pavlovam un Ralfam Freibergam, abiem pēc tam izciešot ilgstošas diskvalifikācijas.

pievienota 5.-6. rindkopa


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi