Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Stepčenko 13.vieta Eiropas čempionātā daiļslidošanā

Latvijas sportiste Sofja Stepčenko sestdien Kauņā Eiropas čempionātā daiļslidošanā izvēles programmā ieņēma 13.vietu, arī čempionāta noslēgumā ierindojoties 13.vietā, bet par uzvarētāju kļuva Beļģijas sportiste Luna Hendriksa.

Stepčenko pirmajā grupā startēja ar sesto numuru, ar 105,16 punktiem sasniedzot personisko rekordu izvēles programmā. 56,06 punktus viņa saņēma par tehniskajiem elementiem un 49,10 punktus - par programmas komponentēm.

Programmu Latvijas slidotāja sāka ar labi izpildītu trīskāršā fllipa un divkāršā tulupa lēcienu kombināciju, pēc tam teicami izpildīja arī trīskāšo lucu un trīskāršo salhovu, bet vēlāk - trīskāršā luca un divkāršā tulupa kombināciju.

Slidojuma vidus daļā trīskāršā ritbergera vietā tika izpildīts divkāršais, un sportiste nedaudz kļūdījās lēcienu sērijas, kurā ietilpa trīskāršais flips un divi akseļi, beigās, par šo kombināciju saņemot vienīgos mīnuspunktus programmā.

Programmu Stepčenko pabeidza ar sekmīgu trīskāršo tulupa lēcienu.

Kad bija beigušas startēt visas sportistes, izvēles programmā Stepčenko ieņēma 13.vietu, arī divu dienu sacensību summā ar 157,69 punktiem ierindojoties 13.vietā.

Par uzvarētāju ar 213,25 punktiem kļuva Hendriksa, kura pirms gada Somijas pilsētā Espo bija otrā. Viņa uzvarēja arī izvēles programmā.

Otrā ar 206,52 punktiem gan izvēles programmā, gan summā bija Krievijā dzimusī Gruzijas sportiste Anastasija Gubanova, bet trešā gan sestdienas sacensībās, gan summā ar 202,29 punktiem - vēl viena Beļģijas sportiste Nina Penzarona.

Ceturto vietu 24 labāko daiļslidotāju vidū ar 194,72 punktiem ieņēma šveiciete Livia Kaizere, piektā ar 183,86 punktiem bija francūziete Lorēna Šilda, kur abās sacensību dienās ierindojās sestajā vietā, bet sestā ar 180,83 punktiem - itāliete Sarina Josa, kura pēc devītās vietas īsajā programmā sestdien sasniedza piekto labāko rezultātu.

Pēc īsās programmas Stepčenko ar 52,53 punktiem ieņēma 21.vietu.

Līdere ar 74,66 punktiem bija Beļģijas pārstāve Hendriksa, otrā ar 69,70 punktiem bija viņas komandas biedrene Penzarona, bet trešā ar 68,96 punktiem - Gubanova.

17 gadus vecā Stepčenko pērn savā debijā Eiropas čempionātā izcīnīja 11.vietu, bet pasaules meistarsacīkstēs viņa ierindojās 23.vietā. Eiropas čempionātā Latvijas sportiste sasniedza personiskos rekordus izvēles programmā (104,02) un summā (159,34), bet pasaules meistarsacīkstēs uzrādīja labāko rezultātu īsajā programmā (58,87).

Šosezon junioru "Grand Prix" sacensībās latviete posmā Stambulā bija sestā, bet Erevānā ierindojās desmitajā pozīcijā.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs Eiropas čempionātu noslēdza sestajā pozīcijā, bet Fjodors Kuļišs debijā Eiropas meistarsacīkstēs īsajā programmā ieņēma 29.vietu.

Pāru slidojumos un dejās uz ledus Latvija nav pārstāvēta.

Sacensības beigsies sestdien, bet svētdien noritēs labāko sportistu paraugdemonstrējumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi