Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiesa neļauj Kanādas bobslejistei Hamfrīsai pārstāvēt ASV

Titulētajai kanādiešu bobslejistei Kelijai Hamfrīsai ar tiesas starpniecību nav izdevies mainīt pārstāvēto valsti uz ASV, ziņo Calgary Herald.

Hamfrīsas un Kanādas bobsleja federācijas (BCS) attiecības saļodzījās pagājušā gada augustā, kad viņa iesniedza sūdzību par seksuālu uzmākšanos no federācijas puses. 

Tieši uzmākšanās tika minēts kā iemesls, kura dēļ 34 gadus vecā kanādiete aizvadītajā sezonā nestartēja Pasaules kausa apritē. Hamfrīsa paudusi vēlmi pārstāvēt ASV, bet BCS viņai to liegusi.

Līdz ar to, viņa caur tiesu centās panākt to, lai BCS ļauj viņai turpmāk pārstāvēt ASV.

Tiesa lēmusi, ka Hamfrīsai šī lieta bija jārisina caur Kanādas sporta arbitrāžas tiesu, tajā pat laikā norādot, ka nacionālajām federācijām ir iespējas liegt sportistiem pārstāvēt citas valstis.

Hamfrīsa no BCS cenšas piedzīt 45 miljonu Kanādas dolāru (apmēram 31 miljona eiro), apgalvojot, ka galvenais treneris Tods Hejs viņu verbāli un psiholoģiski aizskāris.

Turpretī BCS advokāts Arifs Čaudharijs norāda, ka neatkarīga izmeklēšana nav apstiprinājusi Hamfrīsas apgalvojumus. Tāpat viņš norādīja, ka sportisti, kuri vairākus gadus atbalstīti par nodokļu maksātāju naudu, nedrīkstētu pārstāvēt citu valsti. Piemēram, Kanādas Slidošanas federācijai ar sportistiem ir līgumi, kuros atrunāts, ka, ja viņi vēlas pārstāvēt citu valsti, tad nedrīkst startēt tik gadus, cik saņemts valsts finansējums.

Tikmēr Hamfrīsas advokāts Džeferijs Rets teica, ka, ja šo noteikumu piemērotu bobslejistei, viņa kliente zem ASV karoga nevarētu startēt turpmākos 15 gadus, tātad - nekad. Rets uzsvēra, ka Hamfrīsas līgums ar BCS ir beidzies 30.jūnijā. 

"BCS nav spērusi nevienu soli, lai Hamfrīsa šosezon būtu komandā," teica Rets, kura apgalvojumu pieņēmusi arī tiesa, taču ar to nav bijis gana prasības apmierināšanai.

Hamfrīsa gatavojas meklēt taisnību Starptautiskajā Bobsleja un skeletona federācijā (IBSF), cerot, ka tā dos zaļo gaismu startēšanai ASV izlasē.

Pati Hamfrīsa medijiem daudz nav stāstījusi par incidenta detaļām.

CBC ziņo, ka Hamfrīsa grasās precēties ar bijušo ASV izlases pārstāvi Trevisu Ārmbrusteru. ASV komanda esot ielūgusi Hamfrīsu uz šonedēļ Leikplesidā paredzētajiem treniņiem.

Hamfrīsa uzvarēja 2010. un 2014.gada olimpiskajās spēlēs, bet pērn Phjončhanā izcīnīja bronzu. Viņa arī četras reizes uzvarējusi Pasaules kausa kopvērtējumā, kā arī izcīnījusi divas zelta medaļas planētas meistarsacīkstēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi