Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Titulētā kanādiešu bobsleja pilote Hamfrīsa tomēr drīkstēs pārstāvēt ASV

Titulētā kanādiešu bobslejiste Kelija Hamfrīsa turpmāk drīkstēs pārstāvēt ASV, lēmusi Kanādas Bobsleja un skeletona federācija (BCS).

Hamfrīsas un BCS attiecības saļodzījās pagājušā gada augustā, kad viņa iesniedza sūdzību par seksuālu uzmākšanos no federācijas puses.

Tieši uzmākšanās tika minēts kā iemesls, kura dēļ 34 gadus vecā kanādiete aizvadītajā sezonā nestartēja Pasaules kausa apritē. Hamfrīsa pauda vēlmi pārstāvēt ASV, bet BCS viņai to sākotnēji liedza.

Līdz ar to, viņa caur tiesu centās panākt to, lai BCS ļauj viņai turpmāk pārstāvēt ASV. Tiesa lēma, ka Hamfrīsai šī lieta bija jārisina caur Kanādas sporta arbitrāžas tiesu, tajā pat laikā norādot, ka nacionālajām federācijām ir iespējas liegt sportistiem pārstāvēt citas valstis.

Hamfrīsa no BCS centās piedzīt 45 miljonu Kanādas dolāru (apmēram 31 miljonu eiro), apgalvojot, ka galvenais treneris Tods Hejs viņu verbāli un psiholoģiski aizskāris.

Pēc tiesas nelabvēlīgā lēmuma Hamfrīsa solīja meklēt taisnību Starptautiskajā Bobsleja un skeletona federācijā (IBSF), taču BCS nedēļas nogalē tomēr devusi zaļo gaismu viņas startēšanai zem ASV karoga.

"BCS valde lēmusi nodrošināt Keilijai iespēju izstāties no programmas. Šis nebija viegls un patīkams lēmums. Kopīgi apsvērām visus faktorus, lemjot par vienu no labākajām sportistēm, kurai ir potenciāls izcīnīt medaļas," teikts BCS ziņojumā.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Hamfrīsa grasās precēties ar bijušo ASV izlases pārstāvi Trevisu Ārmbrusteru. ASV izlasei gaidāmajā sezonā būs īpaši vajadzīga Hamfrīsas palīdzība, jo olimpiskā vicečempione Elene Meiersa-Teilore gaida bērnu un šoziem nestartēs.

Hamfrīsa uzvarēja 2010. un 2014.gada olimpiskajās spēlēs, bet pērn Phjončhanā izcīnīja bronzu. Viņa arī četras reizes uzvarējusi Pasaules kausa kopvērtējumā, kā arī izcīnījusi divas zelta medaļas planētas meistarsacīkstēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi