Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Turpina pārrakstīt vēsturi

Kalnu slēpotāja Ģērmane pirmo reizi Pasaules kausa izcīņas desmitniekā.

Pēdējās pusotras nedēļas laikā ar žilbinošiem rezultātiem patīkami iepriecinājusi talantīgā kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane. Otrdien Pasaules kausa (PK) izcīņas posma sacensībās Austrijas trasē Flahavā viņa divu braucienu summā slalomā izcīnīja 8. vietu. Tas ir visu laiku augstākais Latvijas sasniegums neatkarības laikā kalnu slēpošanā.

Pirms deviņām dienām Slovēnijas ciematā Kranjska Gorā ar ieņemtu 12. vietu PK posmā Dženifera jau bija atvērusi jaunu lappusi Latvijas kalnu slēpošanas sasniegumu grāmatā. Pagājušās nedēļas nogalē sekoja divas uzvaras Eiropas kausa izcīņas posma sacensībās Austrijas trasē Cellamzē, bet ar ielaušanos labāko desmitniekā PK mačos Ģērmane ir pietuvojusies savas mātes Ullas Ģērmanes (savulaik – Lodziņas) panākumam – 1989. gadā PSRS izlases sastāvā Ulla bija ceturtā PK posmā.

Flahavā Dženifera startēja ar 50. numuru un pirmajā braucienā uzrādīja 14. rezultātu (+1,89 sekundes aiz līderes slovākietes Petras Vlhovas). Finišējot viņai bija 13. laiks, bet vēlāk Latvijas kalnu slēpotāju apsteidza 69. numura īpašniece Keitlina Makferleina no Francijas. Pirms otrā brauciena Eurosport apskatā par pirmo sacensību cēlienu, kā ierasts, tika rādītas trīs labāko rezultātu īpašnieces un kā lielāko izrāvienu augšup veikušās tika izvēlētas Makferleina un Ģērmane.

Otrajā braucienā startē 30 labākās. Dženifera finišā atkal varēja gavilēt, jo tobrīd viņai bija labākais rezultāts, bet kāpiens augšup rezultātu tabulā turpinājās. Makferleina izstājās jau trases augšdaļā, šveiciete Melānija Meijāra summā atpalika no Ģērmanes rezultāta, izstājās arī horvātiete Zrinka Ļjutiča, amerikāniete E.Dž. Hērta un slovēniete Andreja Slokara. Ļoti slikti otro braucienu veica ar 1. numuru startējošā vāciete Lēna Dīra, un Ģērmanei bija garantēta jau 8. vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi