Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Zviedrijas mediji: Stokholmas domē nebūs atbalsta 2026.gada olimpisko spēļu rīkošanai

Stokholmas domē nebūs atbalsta 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai, vēsta Zviedrijas mediji.

Iepriekš šonedēļ Stokholmas kandidatūra, kurā renes sporta veidu rīkošana uzticēta Siguldai, tika oficiāli iekļauta saīsinātajā 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanas kandidāšu sarakstā. Tajā ir arī Kanādas pilsēta Kalgari un Itālijas pilsētu Milānas un Kortīnas d'Ampeco apvienotais pieteikums.

Kā vēsta The Local, pēc septembrī notikušajām vēlēšanām par Stokholmas vadīšanu vienojušās Zaļā partija un centriski labējā partiju apvienība Alliance.

Abas partijas uzskata, ka Stokholmai nevajadzētu uzņemties 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu. Tāpat tās vēlas apturēt Apple veikala celtniecību Zviedrijas galvaspilsētas centrā.

"Nevēlamies, lai olimpiskās spēles tiktu finansētas no nodokļu maksātāju naudas. Tāpat olimpiskajās spēlēm nevajadzētu atstāt iespaidu uz vidi. Stokholmai šobrīd ir daudz citu izaicinājumu, pie kā strādāt," Zviedrijas sabiedriskā televīzija SVT citē Alliance ietilpstošās Centriskās parijas pārstāvi Kārinu Ernlundu.

Pirms tam izskanēja informācija, ka 2026.gada Ziemas Olimpiādes mājvieta tiks nosaukta Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijā nākamā gada septembrī, tomēr tagad to nolemts pārcelt jau uz jūniju.

Līdz 11.janvārim jāiesniedz pilnībā aizpildīts kandidatūras pieteikums, bet līdz 12.aprīlim jābūt iesniegtam pēdējām pašvaldību un valsts garantijām par drošību un vīzām.

Šī gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati no Kazahstānas.

 

Top komentāri

reptilis
r
Ļoti pareizs lēmums...Grieķija ir spilgts piemērs,kā bankrotēt:)))...,bet Latvija noteikti pieņemtu piedāvājumu....visu tautu nomērdētu,bet uzrīkotu:)))
oskars
o
Pirms kaut ko rikot , normali cilveki parasti aprekina terinus un ieguvunu no konkreta pasakuma . Iedomasimies ka ta nav valsts nauda , bet jusu personiga , no jusu kabatas . Vai kads ir aprekinajis cik mums visiem izmaksatu si olimpiade ? Desmitiem miljonu , ja ne vairak eiro , aizietu visadam parbuvem , viesnicam , strukturam un protams dazadiem otkatiem ... Kuri nekad neatmaksatos ... Vai mums tas vajadzigs ???
Jamuley
J
Ļoti slikts lēmums. Stokholmā pie varas nonākuši marazmātiķi. Un kāpēc vēl neatļaut Apple veikala atvēršanu Stokholmā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi