Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

1188 mājas lapā – visaptverošs Muzeju nakts ceļvedis

Tuvojoties ikgadējai Muzeju naktij, Uzziņu dienests 1188 ir izveidojis jaunu uzziņu sadaļu un interaktīvo karti 1188.lv mājas lapā – Muzeju nakts ceļvedi, kurā apkopota visplašākā informācija par Muzeju nakts koncertiem un pasākumiem, kas 18.maijā notiks visā Latvijā – kopā vairāk kā 200 pasākumi.

18. maijā jau devīto reizi visā Latvijā ar daudzveidīgām aktivitātēm notiks akcija Muzeju nakts, kuras devīze ir: „Zaļā krāsa – mežs”. Muzeju nakts dalībniekiem aptuveni 120 Latvijas muzejos būs iespēja iepazīt vēstures liecības un mākslas darbus par dabu un apkārtējo vidi. Savas durvis apmeklētājiem, tāpat kā iepriekšējos gadus, vērs arī teātri, koncertzāles, bibliotēkas, augstskolas, kultūrvēsturiskas ēkas, kas piedāvās savas pasākumu programmas.

Visbagātākās izklaides iespējas gaida Rīgas iedzīvotājus un viesus, kur tie varēs piedalīties vairāk kā 80 pasākumos Rīgā un Rīgas apkārtnē. Savukārt, Vidzemē būs iespēja baudīt 53, Kurzemē 41 un Latgalē teju 20 dažādus pasākumus.

Uzziņu dienesta 1188 Muzeju nakts ceļvedī būs iespēja ērti un uzskatāmi uzzināt, kuri muzeji kādos novados piedalās Muzeju naktī, kādas izklaides programmas tie apmeklētājiem piedāvā un kāds būs muzeju darba laiks. Virtuāli ar muzejiem var iepazīties un izplānot apskates maršrutu Uzziņu dienesta 1188 mājas lapā - www.1188.lv/karte/muzeju-nakts.

Pirmo reizi Muzeju naktī savas durvis apmeklētājiem vērs VEF Vēstures muzejs, Rīgas pašvaldības policijas ekspozīcija, Latvijas Universitātes Pedagoģijas muzejs,  Žaņa Lipkes memoriāls Ķīpsalā un Eižena Finka piemiņas māja, Padomju laika slepenais bunkurs Līgatnē, Puikules muiža, Daugavpils skrošu rūpnīcas muzejs, Šokolādes muzejs Pūrē un citas kultūras iestādes.

Visiem tiem, kas izmanto planšetdatorus, viedtālruņus un citas mobilās iekārtas, Uzziņu dienests 1188 ir izstrādājis Muzeju nakts ceļveža mobilo versiju - http://m.1188.lv/muzejunakts, kas ļaus izvēlēties tuvāk esošo pasākuma vietu un uzzināt, kādu izklaides programmu tā piedāvā.

Muzeju nakts ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Pasākums tradicionāli norisinās no sestdienas vakara (plkst. 19:00) līdz svētdienas pirmajai rīta stundai vai ilgāk. Ieeja muzejos ir bez maksas.

Muzeju nakti Latvijā organizē Kultūras ministrija sadarbībā ar Starptautiskās Muzeju padomes (ICOM) Latvijas Nacionālo komiteju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko