Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

65% uzņēmumu riskē zaudēt datus, neregulāri instalējot programmatūras atjauninājumus

Tikai 35% uzņēmumu pasaulē izmanto programmnodrošinājuma atjauninājumu automātisko instalēšanu. Šādu secinājumu izdarījuši Kaspersky Lab un neatkarīgās aģentūras B2B International eksperti kopīgajā pētījumā[1], kas tika veikts 2012. gada beigās. Tādējādi lielākā daļa organizāciju (65%) ik dienu riskē ar savas korporatīvās informācijas drošību, nepiešķirot pienācīgu nozīmi savlaicīgai programmatūras atjaunināšanai.

Savlaicīga atjauninājumu instalēšana ne vien uzlabo izmantotās programmatūras darbības ātrumu un stabilitāti, bet arī ļauj novērst ievainojamības, ko kibernoziedznieki var izmantot, lai inficētu darbstacijas. Turklāt būtiski svarīga nozīme ir ne vien pašai instalēšanai, bet arī tās operativitātei — jo agrāk ITnodaļa veiks programmatūras atjaunināšanu un ielāpu instalēšanu visās uzņēmuma darbstacijās, jo mazākas ir kibernoziedznieku izredzes izdarīt sekmīgu uzbrukumu, izmantojot atrasto ievainojamību. Starp citu, par sāndurvīm hakeri izvēlas visplašāk izmantotās programmas.Kaspersky Labapkopotāinformācijaliecina, ka uzbrucēju vidū vispopulārākā irJava— 2012.gadā 50% visu mūķu izmantoja šīs platformas ievainojamības. Otrā populārākā ir lietojumprogrammaAdobe Acrobat Reader— tai izstrādāti 28% mūķu. Tādējādi ir apdraudēti nevis viens vai pāris datoru, bet lielākā daļa uzņēmuma darbstaciju.

«Mūķi ir visai populāri kibernoziedznieku vidū un bieži tiek lietoti mērķuzbrukumu veikšanā organizācijām, tāpēc uzņēmumā izmantotais programmnodrošinājums ir pastāvīgi jākontrolē. Citiem vārdiem sakot, ir jāzina, kādas programmas un to versijas izmanto darbinieki, un, protams, jāpārliecinās, ka tās ir drošas. Turklāt lietojumprogrammu stāvokļa uzraudzība ir jāveic centralizēti un savlaicīgi, kā tas notiek, piemēram, izmantojot risinājumuKaspersky Security for Business, kura plašais funkciju klāsts ietver programmatūras regulāru inventarizāciju un atjaunināšanu, padarot šo procesu ITdienestam vienkārši un ērti izpildāmu,» paskaidroKaspersky Labkorporatīvo izstrādājumu virziena vadītājs jaunajos tirgos Vladimirs Udalovs.

Vienotā aizsardzības nodrošināšanas platformaKaspersky Security for Businessietver sistēmas administrēšanas rīkus, kas ļauj veikt arī ievainojamību uzraudzību un korekciju instalēšanas vadību (ielāpu pārvaldību). Pirmā funkcija ir paredzēta ievainojamību atklāšanai uzņēmuma darbstacijās un to klasificēšanai, otrā— centralizētai programmatūras atjaunināšanai un izšķiroši svarīgu ielāpu instalēšanai. Kopā tās nodrošina visstraujāko ievainojamību novēršanu un ievērojami paaugstina uzņēmuma ITinfrastruktūras drošības līmeni. Šo tehnoloģiju priekšrocības ir centralizēta vadība un detalizēti pārskati par pastāvošajām ievainojamībām un instalētajiem atjauninājumiem. Izstrādājumā ir izmantotas vairākas ievainojamību datubāzes, ieskaitotKaspersky Labunikālos datus, tāpēc IT administratori vienmēr ir informēti par aktuālajām un kritiskākajām ievainojamībām. LietojotKaspersky Security for Businessrīkus, uzņēmuma IT speciālisti var viegli iegūt priekšstatu par korporatīvā tīkla programmnodrošinājuma vājajām vietām un nekavējoties veikt vajadzīgos pasākumus, lai novērstu ievainojamības un drošības pārkāpumus aizsardzības sistēmā, nepametot savu darba vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko