Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ar reaktīvo degvielu darbināmi Toyota Hilux iekaro Antarktīdu (video)

Leģendārais Toyota Hilux, kas ir pazīstams ar savu spēju pārvarēt ekstremālus pārbaudījumus, aizsāka jaunu lappusi polārās izpētes vēsturē, veicot 70 000 kilometru vienā no Zemes visaukstākajiem un cilvēkam un tehnikai nedraudzīgākajiem reģioniem.

Antarktīdas programmas galvenais notikums bija kontinenta šķērsošana divas reizes, ko organizēja Extreme World Races. Trīs Hilux automobiļi, ieskaitot divas 6x6 versijas, uzstādīja jaunu pasaules rekordu, katrs veicot 9500 km, bet kopā gandrīz 30 000, kas ir visgarākais visu laiku maršruts Antarktīdā.

No 2011. gada novembra līdz 2012. gada februārim komanda ar Toyota Hilux automobiļiem izveidoja degvielas noliktavu, uzstādīja meteoroloģisko staciju un sniedza atbalstu zinātnieku ekspedīcijām un slēpošanas sacensību dalībniekiem. Islandes apvidus auto pārbūves firma Arctic Trucks īpaši sagatavoja automobiļus, lai tie varētu tikt galā ar ekstremālajiem braukšanas apstākļiem, temperatūru, kas var būt zemāka par -50 °Cun vairāk nekā 3400 m augstumu virs jūras līmeņa vissarežģītākajā apvidū, kādu vien var iedomāties.. Automobiļi tika aprīkoti ar celtņiem smagā aprīkojuma pacelšanai, tika izmantota Jet A-1 reaktīvā degviela, lai tie varētu darboties zemajā temperatūrā. Tika uzstādīta 280 litru degvielas tvertne (800 litru 6x6 versijām), jauna piekare un piedziņas agregāti, pazeminātie pārnesumi un īpaši lielas riepas ar tikai 2–3 psi zemu spiedienu (standarta Hilux riepām ir 29 psi spiediens) un aptuveni 17 reižu lielāku riepas saķeres laukumu nekā standarta riepām.

Apliecinot Hilux leģendāro kvalitāti, izturību un uzticamību (QDR), 3,0 litru D-4D dīzeļa dzinējs un transmisija ekspedīcijas vajadzībām tika atstāta pilnīgi bez izmaiņām. Hilux veica visu 70 000 km maršrutu izcili un bez tehniskām problēmām. Ilustrācijai – mazliet senāka Toyota Hilux un Antarktīdas tikšanās:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko