Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Abu uzņēmumu savstarpējā tiesāšanās atsākas pēc piecu gadu pauzes

Atsākas senā Nokia un Apple tiesāšanās par patentiem

Šoreiz Apple vērsies konkurences tiesā, taču ne pret Nokia, bet gan trešo pušu uzņēmumiem, kas darbojas Nokia vārdā. Kompānija Nokia uz to atbildējusi ar vēršanos tiesā pret pašu Apple, vēsta ārvalstu mediji.

Apple apgalvo, ka līgumos jau nostiprinātas Nokia iespējas licencēt savus patentus ar taisnīgiem un saprātīgiem noteikumiem, taču Nokia šos patentus nodevusi trešo pušu uzņēmumiem, turpinot "agresīvi dzīties pēc naudas". Pēc Apple domām, tā nedrīkst darīt, jo šāda rīcība ir "vērsta pret konkurenci un ļaunprātīga" attiecībā uz Apple un citiem tehnoloģiju uzņēmumiem. Savukārt Nokia iesniegusi prasību pret Apple, uzskatot, ka ASV tehnloģiju milzis ir parādā naudu par 32 patentiem, ko izmanto savos produktos.

Šajā apsūdzībā runāts par displeja, lietotāja saskarnes, programmatūras, antenas, mikroshēmu un video kodēšanas patentiem. Abi uzņēmumi par patentu licencēšanu strīdējās jau 2009. gadā, kad Nokia jau bija sākusi zaudēt savu varenību saziņas ierīču tirgū. Apple savu pirmo viedtālruni iPhone prezentēja 2007. gadā.

Nokia savu tālruņu biznesu pirms diviem gadiem pārdeva Microsoft, kas šogad "vienkāršo" telefonu biznesu pārdeva jaunam uzņēnumam HMD Global. Tam turpmākos desmit gadus izsniegta licence sagatavot un piedāvāt telefonus, kā arī jaunas viedierīces ar Nokia vārdu. Solīts, ka tās tiks prezentētas 2017. gada pirmajā pusē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko