Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Bērni radīs digitālu gidu zinātnes centram Zinoo

Sestdien, 24. novembrī, Cēsīs notiks Samsung jauno tehnoloģiju radošā darbnīca „Iemācies un radi!”, kuras ietvaros bērni no Valmieras SOS bērnu ciemata zinātnes centrā Zinoo veidos unikālu digitālo gidu par centra ekspozīciju. Ar šo pasākumu aizsākas Samsung atbalsta programma SOS bērnu ciematiem Latvijā, kurai finansējums tika sakrāts Iedvesmas skrējienā Hope Relay aizvadītajā vasarā.

„Radošajā darbnīcā bērni un jaunieši profesionāla fotogrāfa un video eksperta vadībā iemūžinās Zinoo centra ekspozīciju. Iejūtoties fotogrāfu, operatoru un mākslinieku lomās, viņi ne vien apgūs praktiskas iemaņas darbā ar mūsdienu tehnoloģijām, bet arī pilnā mērā varēs izpaust savu radošumu," ideju skaidro Samsung Electronics Baltics Korporatīvās komunikācijas vadītāja Iveta Bojāre. „Radot Zinoo centra digitālo gidu, darbnīcas dalībnieki iemācīsies uzņemt un apstrādāt fotogrāfijas, filmēt un montēt, kā arī zīmēt un rediģēt attēlus uz planšetdatoriem. Zinot bērnu neierobežoto fantāzijas lidojumu, paredzam, ka rezultāts būs pārsteidzošs un Zinoo centrs iegūs unikālu, atraktīvu un mūsdienīgu ekspozīcijas gidu, " stāsta I. Bojāre.

Jauno tehnoloģiju darbnīca „Iemācies un radi!”tiek īstenota Samsung starptautiskās bērnu un jauniešu atbalsta programmas „Hope for Youth” ietvaros, kas nodrošina iespēju SOS audžuģimeņu bērniem visā Eiropā apgūt un attīstīt mūsdienu tehnoloģiju lietotprasmes, tādejādi veicinot plašākas iespējas izglītībai, turpmākai izaugsmei un radošām izpausmēm. „Lai nodrošinātu SOS bērnu ciematu audžuģimenēm kvalitatīvas dzīves iespējas, mums pašiem ir jāpiesaista nepieciešamais finansējums,” skaidro Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja. „Tāpēc mēs ļoti priecājamies par Samsung atbalstu, kas turklāt mērāms ne tikai kā tiešs finansiāls ieguldījums ikdienas vajadzību nodrošināšanā, bet arī kā tehnoloģiju dāvinājums un iesaistīšanās bērnu un jauniešu prasmju attīstīšanā.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko